Syarikat hiburan langsung Inke dinamakan semula sebagai Inkeverse

Syarikat internet yang berpangkalan di Beijing, Inke Limited secara rasmi menukar namanya kepada Inkeverse Group LimitedPada hari Rabu. Melalui penjenamaan semula ini, tujuannya adalah untuk menjadi kumpulan hiburan interaktif yang merangkumi empat segmen perniagaan utama: siaran langsung, perkahwinan dan cinta, rangkaian sosial dan meta-alam semesta.

Maklumat orang ramai menunjukkan bahawa produk pertama Inke Limited, Inke Livestreaming, dilancarkan pada tahun 2015, mewujudkan trend siaran langsung mudah alih di pasaran China. Pada bulan Julai 2018, firma itu berjaya disenaraikan di Hong Kong.

Ink telah bersedia untuk perniagaan meta-kosmosnya untuk masa yang lama. Seawal Oktober 2021, syarikat itu mula bersiap untuk memasuki arena meta-kosmik sepenuhnya. Pejabat Tanda Dagangan Pejabat Harta Intelek Negeri China menyatakan bahawa syarikat itu mengemukakan permohonan pendaftaran tanda dagangan Yinkeyuan Universe pada bulan itu. Pada 19 April 2022, syarikat telah mengemukakan sejumlah 139 permohonan pendaftaran tanda dagangan yang berkaitan dengan Meta Universe, termasuk Inke Meta Universe, Meta Universe Inke, Inke Universe, Inke Weiss, dll.

Lihat juga:Platform siaran langsung Inke dan Beijing Space Wish Aerospace Technology melancarkan produk NFT kesejahteraan awam

Pada 16 Mei tahun ini, ia secara rasmi melancarkan susun atur perniagaan Meta-Universe. Pada masa yang sama, berdasarkan visi kumpulan “komited untuk mewujudkan platform baru untuk rangkaian sosial semua senario”, ia melancarkan aplikasi cinta meta-alam semesta pertama” Bott Love”, dan juga melancarkan projek baru yang disebut “Hoot Labs” yang memfokuskan pada perniagaan NFT luar negara. Sejurus selepas itu, pada 18 Mei 2022, aplikasi Inke melancarkan platform karaoke meta-alam semesta pertama “Virtual Panorama Karaoke”.

Pada 23 Mei, hanya satu minggu setelah perniagaan kosmik Xuanyuan rasmi, Inke menubuhkan anak syarikat bernama “Hunan Inke Technology Co., Ltd.”. Syarikat baru ini 100% dikendalikan oleh Hunan Inke Interactive Entertainment Network Information Co., Ltd., dan Hunan Inke Interactive Entertainment adalah anak syarikat Beijing Milaiwu Network Technology Co., Ltd., badan utama Inke Co., Ltd.

.