Syarikat Chip WITINMEM melengkapkan pusingan pembiayaan B1 bernilai $32 juta

Pembuat cip AI berkuasa rendah WITINMEMMengumumkan pada hari Rabu bahawa ia telah menyelesaikan pusingan pembiayaan B1 bernilai 200 juta yuan ($32 juta). Pusingan ini diketuai oleh LH Ventures, diikuti oleh Tianci Capital Management Group, Ruixin Investment, iFLYTEK, dan PricewaterhouseCoopers. Pusingan baru penyelidikan dan pengembangan teknologi penanda aras modal, pengembangan lini produk, dan pengeluaran besar-besaran cip syarikat.

Pasukan pengasas WITINMEM adalah salah satu pasukan pertama di dunia yang mengkaji teknologi pengkomputeran memori. Syarikat itu telah membina rantaian pembangunan bersepadu pengkompil pemetaan WTIN, rantaian alat, reka bentuk litar pengkomputeran memori, dan pengkomputeran multi-teras. Pada tahun 2019, ia mengeluarkan cip pengkomputeran memori pertama di dunia.

Cip WTM2101 syarikat, yang dilancarkan secara rasmi pada tahun 2021, menggunakan teknologi flash tertanam. Penggunaan kuasa serendah 5mA pada daya pengkomputeran puncak, yang dapat digunakan untuk produk suara dan kesihatan pintar.

Cip Witinmem kini banyak digunakan di kawasan seperti jam tangan pintar mewah, fon kepala tanpa wayar dan peralatan rumah pintar. Penggunanya juga dapat mengembangkan lebih banyak ciri berdasarkan kekuatan pengkomputeran cip mereka yang kuat.

Lihat juga:Syarikat AI Huiye Technology menjamin pembiayaan Pra-A yang diketuai secara eksklusif oleh Shunwei Capital

WITINMEM akan melancarkan cip pemprosesan untuk video definisi ultra tinggi, serta cip pembelajaran mendalam untuk terminal mudah alih, bandar pintar, pemanduan pintar dan tujuan lain.