Syarikat 3R China Zhenwei Xiaomeiyuan menyelesaikan pusingan pembiayaan B +, dipimpin oleh Baidu Ventures

Jenama hidangan 3R Cina baru Zhenwei Xiaomei Academy baru-baru ini menyelesaikan pusingan pembiayaan B +. Pelabur utama adalah Baidu Ventures, Dingxiang Capital, 01VC dan pelabur susulan lain,36krMelaporkan pada hari Selasa.

Pada bulan Oktober tahun lalu, Zhenwei Xiaomeiyuan memperoleh transaksi berjuta-juta dolar dalam pembiayaan Siri B. Ia kini memegang lebih daripada 100 juta yuan dalam pusingan pembiayaan B dan B +.

Akademi Seni Halus Zhenwei ditubuhkan pada tahun 2019. Ia berfungsi dengan kos efektif dan bertujuan untuk menyediakan pengguna dengan “memasak yang lebih mudah”. Dengan slogan “jenama hidangan 3R sesuai untuk citarasa Cina”, syarikat itu bertujuan untuk menarik pengguna yang paling luas di Tanah Besar.

Sejak awal 2021, Zhenwei Xiaomei Academy telah memperluas barisan produknya. Syarikat itu kini mempunyai empat barisan produk, termasuk masakan rumah, pastri istimewa, masakan dalam talian yang popular dan siri makan malam keluarga.

Baru-baru ini, syarikat itu juga melancarkan tiga kotak hadiah yang terdiri daripada hidangan Tahun Baru. Setiap kotak mempunyai jumlah hidangan yang berbeza dan bertujuan untuk menyediakan pilihan mudah untuk pelbagai saiz rumah.

Untuk membantu keluarga mempersiapkan perayaan Malam Tahun Baru mereka, keluarga boleh memilih beg yang paling sesuai dengan keperluan mereka. Setiap set mengandungi beberapa hidangan yang paling sukar dan memakan masa, seperti itik roti, trotters babi yang direbus, dan tulang rusuk bawang putih. Terdapat juga pilihan masakan rumah seperti ikan rebus kimchi Sichuan, potongan daging pedas rebus, jeli babi lemak tiga wangi, dan sotong sauerkraut.

Lihat juga:Syarikat teknologi makanan berasaskan tumbuhan Starfield melengkapkan pembiayaan Siri B bernilai $100 juta

Yue Guang, pengurus pelaburan Baidu Ventures, berkata: “Baidu Ventures sangat optimis mengenai pengembangan hidangan 3R di masa depan di China. Sebagai generasi baru penyelesaian makan di rumah, hidangan 3R mengalami transformasi di kalangan perusahaan dan pengguna. Orang muda kini menghadapi kadar kerja yang lebih cepat dan kurang keupayaan dan keinginan untuk memasak. Melihat lebih jauh, dipengaruhi oleh wabak ini, industri hidangan 3R telah berkembang pesat di China. “