Stoke Voltaire mengumpulkan $7.8 juta dalam pembiayaan Pra-A yang diketuai oleh Lightspeed

Pembangun perkakasan elektronik 3C (komputer, komunikasi dan pengguna) luar China Stoke Voltaire,50 juta yuan (AS $7.8 juta) dalam pembiayaan Siri Pra-APelaburan ini diketuai oleh rakan Lightspeed China, diikuti oleh Shunwei Capital dan One Capital.

Hasilnya akan digunakan untuk mengembangkan produk 3C luar yang inovatif dan juga membantu membina jenama syarikat di seluruh dunia. Wang itu juga digunakan untuk menginkubasi peralatan tenaga yang diedarkan dan jenama produk lain.

Ketua Pegawai Eksekutif Stoke Voltaire Marshall Yuan berkata ketika berbicara mengenai pelancaran perniagaan syarikat itu, “Kami percaya bahawa manusia perlu terus meneroka sempadan yang tidak diketahui. Hari ini, grid kuasa merangkumi tidak lebih dari 1% kawasan. Dengan mempopularkan peralatan tenaga yang diedarkan, Ini akan memperluas permintaan manusia untuk elektrik luar yang semakin banyak.”

Ditubuhkan pada bulan Ogos 2021, Stoke Voltaire merancang, mengembangkan dan menjual produk perkakasan 3C luar untuk pasaran global. Jenama tenaganya menyediakan penyelesaian tenaga yang diedarkan secara peribadi.

Pengasas syarikat adalah graduan universiti terkemuka seperti Stanford University, MIT, Imperial College, Nanjing University, dan Harbin Institute of Technology. Mereka juga mempunyai pengalaman dalam pembinaan jenama dan pengkomersialan teknologi luar.

Lihat juga:Bluepha menerima pembiayaan Siri B 1.5 bilion yuan

“Dengan populariti peranti tenaga yang diedarkan seperti sumber penyimpanan tenaga dan panel solar bergerak, orang secara beransur-ansur akan mula mempunyai gaya hidup luar yang sama atau lebih selesa daripada di dalam rumah,” kata Yuan selepas penggalangan dana.