Stesen B menguji “UPowerChain” untuk membuka perniagaan Metaverse

Menurut laporan pada IsninTechPlanetPlatform streaming video China Station B sedang menguji “UPowerChain” yang berkaitan dengan perniagaan Metaverse syarikat. Seseorang yang biasa dengan stesen B mengatakan bahawa UPowerchain adalah komuniti asli digital yang dibuat untuk aplikasi baru, budaya baru, permainan baru, dan aset digital baru, dan juga akan menyokong pemerintahan masyarakat di masa depan.

Menurut tangkapan skrin ujian yang ditunjukkan dalam berita, “UPowerChain” adalah “ekologi Metaverse” yang bertujuan untuk mewujudkan komuniti asli digital yang terbuka, inovatif, dan inklusif. Blockchain adalah teknologi asas yang diperlukan untuk membina Metaverse.

Di samping itu, perlu diperhatikan bahawa UPowerchain juga akan digunakan untuk generasi baru dunia digital “Metaverse”. Metaverse di stesen B akan dibuka kepada orang ramai tidak lama lagi.

Pada masa ini, visi UPowerchain adalah menyediakan saluran untuk token pemetaan aset digital, mengundang pelbagai aplikasi untuk bergabung dengan ekosistem ini, mewujudkan peredaran silang aplikasi aset digital, menyediakan pengguna dengan pelbagai senario penggunaan dan tahap paparan, dan menjadi “identiti pemilikan” organisasi atau individu Pengesahan + repositori aset “.

Di Metaverse, Stesen B mempunyai pemikirannya sendiri. “Perbincangan semasa mengenai Metaverse hampir selalu ada di peringkat media dan modal, dan orang yang membuat produk jarang membicarakan Metaverse. Ini kerana pelaksanaan Metaverse mesti mempunyai kejayaan yang cukup dalam produk dan teknologi, yang tidak dapat dicapai dalam waktu dekat. Tetapi jujur, Realisasi IT memang dapat memberi pengguna pengalaman yang lebih baik dan visi yang lebih baik, dan ada satu lagi pilihan,” kata Chen Rui, Ketua Pegawai Eksekutif Stesen B.

Lihat juga:Stesen B memenangi hak cipta media digital eksklusif Piala FA selama tiga tahun

Metaverse di stesen B didasarkan pada teknologi blockchain, yang bermaksud bahawa blockchain adalah teknologi asas penting yang memainkan peranan penting dalam mekanisme pengesahan identiti, pembinaan sistem ekonomi, dan perlindungan nilai pencipta. Stesen B berharap dapat menggunakan teknologi blockchain untuk menyelesaikan susun atur komponen teras Metaverse.

“Saya rasa perkara yang paling penting dalam konsep Metaverse adalah mempunyai bekalan ekologi kandungan yang beredar sendiri. Ini adalah sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh satu syarikat. Lagipun, untuk membina dunia Metaverse baru, mesti ada banyak pencipta, dan mereka juga perlu menjana wang di dalamnya. Inilah konsep yang selalu dipatuhi oleh ekologi stesen B. Pemuat naik maya adalah contoh yang baik. Melalui tangkapan gerakan, pemuat naik menjadi imej lain dan dialu-alukan oleh ramai pengikut, “kata Chen Rui.