Siri Komet NFT pemuzik Hong Kong Huang Guanzhong disenaraikan di BitMart

Komet NFT siri penyanyi terkenal Hong Kong, penulis lagu dan pengeluar rekod Huang Guanzhong, di pasaran BitMart NFT pada 3 Ogos jam 12.00 tengah hari. Dihasilkan oleh HarmoniXX, platform yang didorong oleh muzik Web3, siri ini adalah siri NFT muzik pertama yang dilancarkan di Bitmarket dengan potongan harga eksklusif.

Wang merupakan pemain gitar utama kumpulan rock Hong Kong, Beyond sebelum kumpulan itu dibubarkan pada 2005. Dia memenangi gelaran “Penyanyi Rock Terbaik” di Anugerah Hit 2012.

Siri komet Huang Guanzhong termasuk 2,000 NFT yang penuh dengan muzik. Setiap NFT merangkumi lagu panjang satu lawan satu dengan seni sampul album yang unik. Setiap lagu tergolong dalam salah satu daripada empat genre dan ditulis oleh trek asal dengan kecerdasan buatan. Batang setiap lagu kemudian digabungkan oleh algoritma untuk menghasilkan semua versi yang unik.

Keempat-empat seni kulit album mewakili genre setiap lagu, yang dilukis dengan tangan oleh Huang Guanzhong, dan melalui proses PFP, menjadikan setiap satu unik. Dihasilkan oleh HarmoniXX, ini adalah NFT muzik pertama yang mewakili bentuk baru persimpangan muzik dan seni, masing-masing dengan keunikan di tangan pengumpul.

Lihat juga:NetEase Media melancarkan muzium koleksi digital di platform berita

Pengguna BitMart akan menikmati diskaun 25% eksklusif dari Comet NFT. Pengguna yang membeli Comet NFT pada 0.2 ETH di BitMart NFT Market akan menerima bayaran balik sebanyak 0.05 ETH pada 30 setiap bulan. Jumlah bekalan siri ini ialah 30 NFT. Promosi akan berakhir apabila semua 30 keping dijual kepada pengguna. Kempen pasaran yang tidak aktif tidak termasuk dalam promosi ini.