Shell Search melengkapkan tinjauan dalaman, memecahkan laporan penjualan pendek

Transaksi dan perkhidmatan perumahan yang disediakan pada hari Jumaat, platform bersepadu dalam talian dan luar talian Shell SearchKemas kini ulasan dalamanIni adalah untuk menjelaskan laporan yang dikeluarkan oleh syarikat penjual pendek.

Laporan Muddy Waters Capital LLC sebelumnya melaporkan, “Kami kekurangan Coriolis Holdings kerana kami menyimpulkan bahawa syarikat itu disyaki penipuan sistemik, yang kami percaya adalah penipuan besar. Kami menganggarkan bahawa data pendapatannya untuk suku kedua dan ketiga dibesar-besarkan sebanyak 77% -96%, jumlah transaksi rumah baru (GTV) dibesar-besarkan sebanyak 126%, dan jumlah transaksi rumah saham dibesar-besarkan sebanyak 33%.”

Tidak lama selepas laporan KE Holdings dikeluarkan, syarikat itu mengeluarkan pernyataan yang menunjukkan bahawa Muddy Waters menangkap jumlah tawaran   Caranya salah.

Oleh   Jawatankuasa audit Foundation Holding, yang terdiri daripada tiga pengarah bebas, juga melakukan tinjauan dalaman terhadap tuduhan utama yang dibuat dalam laporan itu, dibantu oleh penasihat profesional pihak ketiga, termasuk pakar perakaunan forensik dari firma undang-undang antarabangsa dan firma perakaunan Big Four.

Kajian dalaman kini selesai. Berdasarkan ulasan dalaman, jawatankuasa audit membuat kesimpulan bahawa tuduhan dalam laporan Muddy Waters tidak berasas.

Lihat juga:Muddy Waters Research kekurangan platform perdagangan hartanah China Coriolis Holdings

Peng Liyuan, Pengerusi Lembaga Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Jiye, berkata: “Kami gembira bahawa jawatankuasa audit telah menyelesaikan kajian dalaman. Syarikat ini menjadikan integriti perniagaan sebagai salah satu nilai dan DNA terasnya dan mempunyai dasar toleransi sifar terhadap penipuan komersial. Kami tetap yakin dengan asas perniagaan kami yang kukuh dan akan berusaha untuk mencapai visi kami untuk menyediakan perkhidmatan berkaitan perumahan yang berkualiti kepada 300 juta isi rumah di China. “