SF Express akan melabur 500 juta yuan untuk memastikan pembangunan pekerja yang mampan

SF ExpressProgram Jaminan Kelestarian Pekerja dilancarkan pada hari Isnin, yang bermaksud ia akan melabur lebih dari 500 juta yuan ($77 juta) di masa depan untuk memberi tumpuan kepada kelestarian kualiti kerjaya dan kehidupan keluarga kurir.

Sejak awal tahun ini, perlindungan hak dan kepentingan kurir yang sah telah menarik banyak perhatian. Empat jabatan termasuk Kementerian Pengangkutan, Biro Pos Negeri, dan Suruhanjaya Pembangunan dan Pembaharuan Nasional bersama-sama mengeluarkan salinanFailPada bulan Julai, pihaknya mendesak perlindungan hak dan kepentingan kurir untuk mempromosikan pembangunan industri ekspres yang lestari dan sihat.

Pelan seterusnya yang dilancarkan oleh SF Express diharapkan dapat memudahkan peningkatan kemahiran dan kesejahteraan keluarga lebih daripada 200,000 kurir tingkat pertama dan kedua.

Memandangkan hakikat bahawa kebanyakan kurir masih muda dan mempunyai rancangan kerjaya yang pelbagai, SF Express telah merumuskan rancangan pembangunan untuk kakitangan pengedaran dan pengurusan bakatnya. Galakkan pekerja peringkat pertama dan kedua untuk mengambil bahagian dalam pendidikan akademik dan pensijilan kemahiran, dan syarikat akan memberikan subsidi untuk pendidikan berterusan mereka.

SF Express akan mengiktiraf tahap kemahiran kurir dan pengendali ekspres dari pelbagai wilayah. Selepas penilaian, bimbing kurir untuk mempelajari kemahiran seperti pengurusan kedai dan pembangunan pertanian untuk meletakkan asas untuk pengembangan kerjaya.

Lihat juga:Gergasi logistik China SF Express kehilangan wang pada suku pertama 2021

SF Express juga akan menggunakan ekologi rangkaian untuk terus membuat kedudukan baru. Harapan beberapa kurir untuk memulakan perniagaan mereka sendiri juga akan dinyalakan.

DalamJulai, SF Express menyatakan bahawa ia akan melabur tidak kurang dari 200 juta yuan untuk meningkatkan pendapatan pengirim. Pada 29 Ogos, enam syarikat ekspres, Zhongtong, YTO, STO, Best, Yunda, dan J&T, mengeluarkan notis bahawa mulai 1 September, yuran penghantaran kurir akan dinaikkan sebanyak 0.1 yuan setiap pesanan.