Robot XYZ Mendapat Pembiayaan Siri B + Hampir $40 Juta

Robot XYZ menerima pembiayaan pusingan B + hampir $40 juta, Today Capital menerajui pelaburan, diikuti oleh Gaorong Capital, 5Y Capital, dan Source Code Capital. XYZ Robotics kini telah mengumpulkan dana lebih dari $100 juta.

Robot XYZ ditubuhkan pada bulan Jun 2018 dan beribu pejabat di Shanghai. Syarikat ini menyediakan penyelesaian sehenti untuk penyortiran visual 3D seperti penyortiran komoditi logistik, pembongkaran dan palletizing, pemuatan dan pemunggahan industri, dan pemasangan.

Berdasarkan tiga kelebihan teknikal algoritma penglihatan 3D dan reka bentuk sensor, algoritma perancangan gerakan, dan antara muka yang mudah digunakan tanpa kod, pasukan ini terus menggilap “teknologi kolaborasi tangan-mata” robot berulang dalam praktik pemandangan, yang membolehkan penyepadu sistem untuk menyediakan pengguna dengan robot yang lebih pintar Produk, mengurangkan kos dan meningkatkan kecekapan.

Lihat juga:Platform pembayaran Indonesia Flip menerima pusingan pembiayaan B + bernilai AS $55 juta yang diketuai oleh Tencent

Sebagai contoh, dalam senario “memilih gudang”, pasukan mengatasi halangan teknikal seperti bahagian yang sangat reflektif, kesukaran mengosongkan objek tepi, dan bakul yang tidak standard. Pada masa yang sama, ia membebaskan pengguna dari keperluan untuk mengajar trajektori robot, mencerminkan tiga ciri utama produk: ketepatan, kelajuan tinggi dan kemudahan penggunaan.

Robot XYZ telah berkembang pesat pada tahun lalu dan telah melaksanakan ratusan projek di dalam dan luar negara (termasuk Amerika Syarikat, Jepun dan negara-negara lain), meliputi industri automotif, 3C, e-dagang, kosmetik, farmaseutikal, pakaian, barang pengguna, elektronik, kimia dan industri lain, Telah mendapat pengiktirafan sebulat suara dari pemimpin industri.