Robot Mech-Mind melengkapkan pusingan pembiayaan C +

Syarikat robotik Mech-Mind Robotics mengumumkan pada hari IsninIa telah menyelesaikan pusingan pembiayaan C +Pusingan pembiayaan ini diketuai oleh salah satu institusi pelaburan teratas di dunia, diikuti oleh IDG Capital, dan Taihecap terus berkhidmat sebagai penasihat kewangan eksklusif. Ini adalah pusingan ketiga pembiayaan utama untuk robot Mech-Mind pada tahun lalu.

Menurut data dari Institut Penyelidikan Industri Lanjutan dan Rangkaian Industri Swiss, Mech-Mind Robotics menduduki tempat pertama di China dalam bahagian pasaran robot industri berpandukan penglihatan 3D dalam dua tahun terakhir. Selepas pusingan pembiayaan ini selesai, syarikat berharap dapat meningkatkan lagi produk dan perkhidmatannya untuk melayani pelanggan di seluruh dunia dengan lebih baik.

Ditubuhkan pada tahun 2016, Mech-Mind Robotics telah mencapai banyak pencapaian dalam teknologi teras seperti komponen teras optik, mekanikal, dan elektrik, algoritma pengimejan dan pengecaman visual, algoritma AI, algoritma robot, dan perisian industri. Syarikat ini telah membentuk Mech-Eye kamera 3D industri berprestasi tinggi yang dikembangkan sendiri, program perisian penglihatan mesin grafik Mech-Vision, perisian platform pembelajaran mendalam Mech-DLK, persekitaran pengaturcaraan robot pintar Mech-Viz, dan sistem bacaan meter pintar AI Tumpukan produk infrastruktur robot pintar lengkap termasuk MECH-METER.

Lihat juga:Syarikat teknologi holografik LNGIN Technology melengkapkan pusingan pembiayaan A +

Perniagaan robot Mech-Mind merangkumi logistik, automotif, jentera pembinaan, semikonduktor, tenaga baru dan bidang lain. Syarikat ini telah memasuki pasaran antarabangsa seperti Eropah, Amerika Syarikat, Jepun, Korea Selatan dan Asia Tenggara, dan mempunyai pasukan di Beijing, Shanghai, Hangzhou, Shenzhen, Guangzhou, Changsha, Qingdao, Zhengzhou, Jinan, Munich, Tokyo, Chicago dan tempat-tempat lain.