RoboSense menjalin kerjasama pemanduan autonomi dengan Deeproute.AI

RoboSense, syarikat teknologi sistem lidar pintar, pada hari Jumaat mengumumkan kerjasama strategik dengan Deeproute.ai, sebuah syarikat pemanduan autonomi kelas L4.

Berdasarkan kemampuan persepsi persekitaran 3D yang komprehensif dari sistem lidar keadaan pepejal pintar, kedua-dua syarikat akan mengintegrasikan kekuatan teknikal dan sumber industri untuk mempromosikan pemanduan autonomi L4. Berbanding dengan kenderaan yang serupa, platform mudah alih RoboTaxi akan mempunyai penyelesaian pemanduan autonomi yang lebih maju, kelas automotif, dan kos rendah.

Zhou   Guang bercakap mengenai perkongsian:   “Deeproute.ai berkomitmen untuk menjadikan pemanduan autonomi lebih selamat, lebih pintar, dan lebih dipercayai. Kami telah melancarkan penyelesaian pemanduan autonomi L4 pertama di dunia dengan harga hanya $10,000, dengan itu mengangkat had kos untuk pengeluaran besar-besaran L4. Kami akan bekerjasama dengan RoboSense pada tahap yang lebih mendalam untuk menawarkan kemungkinan baru untuk pengeluaran besar-besaran kelas automotif pra-pemasangan dalam industri pemanduan autonomi”.

RoboSense dan Deeproute.AI mempunyai perkongsian yang kuat setakat ini. Deeproute.ai baru-baru ini melancarkan penyelesaian pemanduan autonomi L4 yang telah dipasang sebelumnya-DeepRoute-Driver 2.0, menggunakan lidar keadaan pepejal pintar generasi kedua RoboSense RS-LiDAR-M1 sebagai lidar utama. Ini adalah kali pertama syarikat pemanduan autonomi L4 domestik menggunakan lidar yang dihasilkan secara besar-besaran.

Lihat juga:Deeproute.ai melancarkan penyelesaian pemanduan autonomi L4 dengan harga kurang dari $10,000

Sebagai tambahan, sebagai pelopor penyelesaian lidar dan perisian sensor pintar, RoboSense telah bekerjasama dengan Deeproute.ai, IDRIVERPLUS, Pony.ai dan banyak syarikat lain untuk mengusahakan pemanduan autonomi L4 Robotaxi.