Reka bentuk kamera belakang telefon pintar Huawei Mate 50 Pro bocor

Syarikat gergasi teknologi berpangkalan di Shenzhen, Huawei memperkenalkan HarmonyOS 3 pada akhir Julai lalu dan akan memulakan peningkatan skala pada September. Sebelum ini, didedahkan bahawa telefon pintar siri Huawei Mate 50 yang baharu, termasuk Mate 50e, Mate 50, Mate 50 Pro dan Mate 50 RS dijangka dilancarkan pada 7 September ini.

(Sumber: Blogger Cina dengan nama pengguna Weibo “Wangzi Best”)

Weibo nama pengguna blogger Cina “Wangzai Baishitong“Pada 15 Ogos, dilaporkan bahawa kamera belakang telefon pintar Huawei Mate 50 Pro mempunyai kamera utama (sudut kanan atas), kamera telefoto (sudut kanan bawah), sensor (sudut kiri bawah) dan kamera sudut ultra lebar (sudut kiri atas). Peranti ini dirancang dengan cara ini, tetapi tidak menolak peluang untuk menyesuaikan diri semasa pengeluaran besar-besaran.

Kecuali Huawei Mate 50e yang dilengkapi dengan pemproses Snapdragon 778G, model siri Huawei Mate 50 yang lain akan dilengkapi dengan SM8425 (chipset Snapdragon 8 Gen 1 4G). Versi standard siri Huawei Mate 50 akan menggunakan layar lurus dengan takik di tengah bahagian atas, dan Mate 50 Pro akan menggunakan layar melengkung takik bersaiz sederhana, tetapi mengganggu reka bentuk radian besar layar air terjun. Blogger yang disebutkan di atas sebelum ini menyatakan bahawa model itu tidak akan mempunyai skrin segiempat.

Lihat juga:Pendapatan H1 Huawei sebanyak AS $44.73 bilion

Pada awal bulan Julai tahun ini, Huawei juga melancarkan jenama pengimejan bernama XMAGE. Ini memendekkan dan meringkaskan pengumpulan, amalan dan penciptaan bidang pengimejan. Adalah jenama eksklusif Huawei Mobile Imaging. Syarikat itu berjanji bahawa telefon pintar generasi akan datang juga akan membawa kejayaan dalam pengimejan. Telefon pintar baru di sini dianggap oleh industri sebagai siri Mate 50.

Baru-baru ini, maklumat peralatan telekomunikasi yang diluluskan oleh Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat China menunjukkan bahawa tiga model Huawei dengan kod bernama BNE-AL00, DCO-AL00, dan CET-AL00 telah memperoleh sijil akses rangkaian. Mereka diperkirakan akan menjadi tiga model dari keluarga Huawei Mate50, termasuk Huawei Mate 50, Huawei Mate 50 Pro, dan Huawei Mate 50 RS. Mereka dilengkapi dengan HarmonyOS tetapi tidak menyokong 5G.