Realme Notebook Air akan dilancarkan pada 12 Julai

Pembuat telefon pintar China realme mengumumkan pada 6 JulaiIa akan mengeluarkan komputer riba baru pada 12 Julai. telah mengesahkan bahawa telefon pintar realme GT2 Master Edition dan earphone realme Buds Air3 Neo akan dilancarkan pada majlis pelancaran yang sama.

Komputer riba syarikat yang akan datang dikenali di China sebagai realme Notebook Air. Komputer riba akan menggunakan bezel sempit hanya 4.9mm, jauh di bawah 8.9mm Apple MacBook Air M1. Paparan skrin dijangka menjadi titik penjualan besar untuk peranti ini.

Notebook akan tersedia dalam dua warna-kelabu dan biru. Ia juga mempunyai reka bentuk papan catur di satu sisi, reka bentuk yang sama dengan telefon pintar Q5, dan sangat dikenali.

Poster itu juga menunjukkan antara muka USB-C berkembar di sebelah kiri komputer riba dan antara muka audio 3.5mm, serta antara muka USB-A berkembar di sebelah kanan. Di samping itu, komputer riba dijangka dilengkapi dengan pemproses Core generasi ke-12 Intel dan akan melihat beberapa peningkatan dalam interkoneksi dengan telefon pintar realme.

Lihat juga:Realme GT2 Masters Edition bakal debut 12 Julai ini

Pada 18 Ogos 2021, realme mengadakan pelancaran produk baru untuk komputer riba pertamanya, Realme Book. Pada masa ini, realme telah melancarkan tiga notebook di China, semuanya dilengkapi dengan layar penuh 2K, dengan fokus pada ringan dan ringan.