Qiming Venture Partners menyelesaikan penggalangan dana AS $320 juta

Qiming Venture Partners, sebuah institusi modal teroka, mengumumkanIa telah mengumpulkan $3.2 bilion untuk dana barunyaSementara itu, dana dolar kelapan melebihi sasaran penggalangan dana, berjumlah $2.5 bilion. Syarikat itu juga mengumumkan bahawa dana RMB ketujuh telah menyelesaikan pusingan pertama, berjumlah 4.7 bilion yuan (kira-kira 700 juta dolar AS). Setakat ini, Qiming Venture Partners telah menguruskan sejumlah 18 dana, dan jumlah aset yang dibangkitkan di bawah pengurusan telah mencapai $9.4 bilion.

Dana dolar AS kelapan adalah yang kedua berturut-turut yang disiapkan oleh Qiming Venture Partners dalam tempoh 30 bulan setelah munculnya wabak pneumonia mahkota baru. Dana baru ini memecahkan amalan sebelumnya bahawa setiap dana telah meningkat sebanyak kira-kira 30% berbanding dengan dana sebelumnya, dan lebih daripada dua kali jumlah dana yang dibangkitkan oleh dana sebelumnya.

Dana baru ini terdiri daripada dana utama dan dana penjagaan kesihatan selari, di mana dana utama akan terus memberi tumpuan kepada pelaburan awal dan berkembang dalam teknologi dan pengguna (T&C) dan penjagaan kesihatan. Seperti dana sebelumnya, dana dolar kelapan syarikat memenuhi syarat had.

Dana dolar kelapan akan diketuai oleh rakan pengurusan Qiming Ventures Duane Kuang, Nisa Leung, William Hu dan Gary Rieschel, dengan sokongan kuat dari pasukan pelaburan dan pentadbiran di Shanghai, Beijing, Shenzhen dan Hong Kong.

Lihat juga:ACXEL menyelesaikan pusingan pembiayaan Pra-A + lebih dari AS $10 juta yang diketuai oleh Qiming Ventures

Qiming Entrepreneurship Partners terus melancarkan projek kesejahteraan awam dalam bidang kesejahteraan bersama dan memerangi wabak tersebut. Pada tahun 2021, Qiming Entrepreneurship Partners akan menyumbangkan 100 juta yuan (14.9 juta dolar AS) untuk bersama-sama melancarkan sokongan untuk usahawan revitalisasi luar bandar China dengan Yayasan Pembangunan Luar Bandar China Program ini akan melatih dan memperkasakan 2,000 usahawan luar bandar dan memupuk 40 organisasi sosial di 40 daerah.

“Qiming Ventures memberi tumpuan kepada pelaburan dalam sektor T&C dan Healthcare,” kata Nisa Leung, rakan pengurusan Qiming Ventures Partners. Pasukan pelaburan profesional kami mempunyai pengalaman luas dalam membantu syarikat permulaan menjadi peneraju pasaran dan telah membina ekosistem perusahaan pelaburan yang kuat. Kami berharap dapat terus bekerjasama dengan lebih banyak usahawan yang cemerlang untuk menyokong lebih banyak usahawan yang cemerlang dalam mencari penyelesaian yang berpatutan untuk pesakit yang keperluan perubatannya tidak terpenuhi di seluruh dunia. “