Pylontech mencadangkan pengembangan pengeluaran dengan penempatan swasta hampir $750 juta

Pylontech (Pylontech), penyedia sistem bateri penyimpanan tenaga yang berpusat di China, mengeluarkan cadangan penempatan swasta pada Khamis malam,Dana yang diperoleh tidak melebihi 5 bilion yuan (AS $748.08 juta)Dana tersebut bertujuan untuk digunakan untuk R&D bateri lithium-ion 10GWh syarikat dan projek asas pembuatan, ibu pejabat dan projek asas perindustrian untuk menambah modal kerja.

Projek asas R & D dan pembuatan bateri lithium-ion 10GWh syarikat dirancang untuk dibina dalam dua fasa, dan setiap fasa akan membina sel bateri 5GWh dan barisan pengeluaran pemasangan sistem dan kemudahan sokongan yang berkaitan. Fasa pertama projek ini dirancang untuk memulakan pembinaan pada bulan Disember 2022 dan siap dan mula beroperasi pada Februari 2024. Fasa kedua projek ini dirancang untuk memulakan pembinaan pada Februari 2024 dan siap dan mula beroperasi pada bulan April 2025.

Selain memperluas kapasiti pengeluaran bateri paket lembut, Pylontech akan memberi tumpuan untuk membina barisan pengeluaran sel bateri aluminium persegi berkapasiti besar.

Lihat juga:Syarikat penginderaan kuantum X-MAGTECH menerima pembiayaan Siri A bernilai AS $15 juta

Bateri aluminium persegi berkapasiti besar dibangunkan untuk aplikasi dan pembangunan sistem penyimpanan tenaga elektrik untuk penjanaan, penghantaran dan pengedaran kuasa. Mereka didasarkan pada reka bentuk struktur kumpulan cepat dan pengembangan kluster bateri sistem penyimpanan tenaga (sel ke rak), yang mempermudah proses pemasangan produk sistem penyimpanan tenaga hingga tahap tertentu, dan meningkatkan penggunaan ruang produk dari segi ketinggian, kedalaman dan panjang. Dan kecekapan kumpulan. Satu produk mempunyai tenaga simpanan melebihi 6 MWh.

Pada masa ini, syarikat itu mempunyai sel bateri dan pangkalan pengeluaran sistem bateri di Yangzhou, Wilayah Jiangsu, timur China. Syarikat itu juga telah membina pangkalan pengeluaran sistem bateri di Kunshan, sebuah lagi bandar di wilayah Jiangsu, dan Huangshi, wilayah Hubei. Projek penggalangan dana akan diselesaikan di Hefei, ibu kota Provinsi Anhui, untuk mewujudkan pangkalan pengeluaran bersepadu sel dan sistem bateri 10GWh.

Laporan tahunan syarikat menunjukkan bahawa pada akhir 2021, Pylontech telah mencapai pengeluaran tahunan kapasiti sel bateri 3GWh dan kapasiti sistem 3.5GWh. Ini juga bermaksud bahawa jika projek penggalangan dana dapat berjalan lancar, kapasiti pengeluaran syarikat dijangka berlipat ganda.