Protokol Perkhidmatan Nama Universal Space ID Shutdown Seed Wheel yang diketuai oleh Binance Labs

Protokol identiti yang terdesentralisasiID RuangPusingan benih, yang diketuai oleh cabang modal teroka Binance dan pemecut Binance Labs, telah ditutupPengumuman 2 September. Pembiayaan yang baru diterima ini akan didedikasikan untuk apa yang akan berlaku. Perkhidmatan nama domain BNB disepadukan ke dalam ekosistem rantaian BNB dan digunakan untuk pembangunan domain pelbagai rantaiannya yang umum.

Mathieu Samson, ketua pertumbuhan di SPACE ID, mengatakan, “Pelaburan yang dipimpin oleh Binance Labs adalah tonggak penting bagi SPACE ID dan komunitinya, terutama pada tahap awal ketika kami memberikan penyelesaian teras di Web 3 dengan satu sumber kebenaran melalui infrastruktur identiti yang terdesentralisasi dan saling beroperasi”.

SPACE ID ditubuhkan pada bulan Mac 2022 untuk menyelesaikan masalah pengguna yang Web3 mempunyai kekurangan sebarang ID generik yang mudah digunakan. Sejak itu, lebih daripada 40 projek dan pemaju terkemuka dalam ekosistem rantaian BNB telah menyertai SPACE ID untuk integrasi dan kerjasama. Bulan lalu, 10 lelongan domain Premium Select.bnb di Binance NFT berakhir dengan tawaran bernilai kira-kira $670,000. 000, dijual dengan harga lebih dari 1,100. Sejak Ogos, lebih daripada 19,000 nama BNB telah didaftarkan.

Lihat juga:Perkhidmatan Nama Universal Network Builder Space ID selesai. Lelong domain bnb

“Alamat dompet yang disulitkan dengan 40 watak yang tidak bermakna dapat dipermudah dengan nama pengguna pilihan yang dikenali dalam semua senario Web 3 yang memerlukan gerbang ID, dan ketika kita bercakap, Spatial ID pasti akan mencapainya”. Samson menambah.

Nicola W. dari Binance Labs Investment Team berkata: “SPACE ID sedang membangun standard penamaan sejagat dan kit pengembangan perisian (SDK) yang tidak hanya membawa fleksibiliti dan kesederhanaan kepada interaksi Web3 pengguna, tetapi juga merapatkan jurang antara aplikasi Web2 dan Web3. Kami berharap dapat bekerjasama rapat dengan SPACE ID untuk mempromosikan perkhidmatan nama Web3 dan mengembangkan lagi ekosistem BNB”.