Platform perjalanan Huawei akan berkembang ke seluruh negara

Pada 31 Ogos, Sina Technology mengetahui dari orang yang mengetahui perkara ituPetal Travel, platform perjalanan HuaweiPada bulan Julai, pengembangan baru sedang dirancang. Mengikuti beberapa bandar seperti Beijing, Shenzhen, dan Nanjing, Huapetal Travel merancang untuk memasuki pasar nasional dan kini sedang merundingkan akses penuh dengan platform lain yang memanggil T3 Go.

Pada…Pelancaran HarmonyOS 3.0Pada akhir bulan Julai tahun ini, Huawei secara rasmi melancarkan Petal Travel. Platform ini didasarkan pada kemampuan mesin peta yang dikembangkan sendiri oleh Huawei dan menyediakan perkhidmatan penghantaran kereta gabungan. Pengguna tidak perlu memuat turun aplikasi untuk mendapatkan pengalaman yang sama menggunakan kad servis yang boleh digunakan bersama pada telefon pintar, jam tangan, tablet, PC dan peranti lain.

Huawei telah melancarkan perkhidmatan penghantaran kereta dalam talian ini untuk beberapa waktu, dan telah memilih untuk menggunakan model agregasi yang juga digunakan oleh syarikat seperti AutoNavi dan Meituan. Pada hari-hari awal, Petal Travel mengumpulkan Shouqi Car-hailing dan UCAR, tetapi hanya menyediakan perkhidmatan di beberapa bandar seperti Beijing, Shenzhen, dan Nanjing.

Dalam bidang perjalanan, Huawei menunjukkan cita-cita yang lebih besar. Orang yang mengetahui perkara itu mendedahkan bahawa Petal Travel bertujuan untuk memasuki pasaran nasional dan berhasrat untuk menghubungi lebih banyak penyedia perkhidmatan penghantaran kereta dalam talian. Ia kini sedang berunding dengan T3 Go untuk akses penuh.

Perlu diingat bahawa dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kepatuhan keselamatan telah menjadi faktor terpenting yang mempengaruhi perkembangan industri penyampaian kereta dalam talian, dan hal yang sama berlaku untuk model agregasi. Dalam pemilihan rakan kongsi, Huawei juga mempunyai kecenderungan yang jelas. Shouqi Car-hailing, Shenzhou UCAR, dan T3 Go mempunyai kawalan yang lebih kuat terhadap kemampuan pematuhan.

Lihat juga:Pengawal selia China mengadakan perbincangan dengan 11 syarikat teksi termasuk Didi dan AutoNavi

Menurut data yang sebelumnya diungkapkan oleh CEO T3 Go Cui Dayong, saat ini telah memasuki 92 kota di seluruh negara, dengan kapasitas produksi yang sesuai lebih dari 800.000 kenderaan, menduduki peringkat pertama dalam industri ini. Sekiranya T3 Go diberikan akses penuh, maka jumlah bandar yang diliputi oleh Huawei Petal Travel akan diperluas menjadi 92, dan kepatuhan kapasiti juga dapat dijamin.

Di samping itu, menurut sumber, jika Huawei dan T3 Go mencapai kesepakatan, bidang kerjasama antara kedua-dua pihak mungkin tidak hanya melibatkan pengiriman kereta dalam talian, tetapi juga kenderaan tenaga baru, pemanduan autonomi dan perniagaan lain.