Platform penghantaran langsung New Oriental Education memperkenalkan dua rakan logistik utama

Oriental Selection, platform e-dagang langsung New Oriental Education, diumumkan pada 31 OgosIa telah menjalin kerjasama erat dengan SF Express dan JD Logistics, dan merancang untuk mendirikan 20 gudang produk yang dikendalikan sendiri di Beijing, Guangzhou, Hangzhou, Zhengzhou, dan Chengdu untuk memberikan jaminan perkhidmatan logistik nasional untuk produk yang dikendalikan sendiri.

Bagi SF Express, produk Oriental Select sendiri dihantar dari gudang suhu bilik dan kini tersebar di seluruh negara. Untuk memastikan ketepatan masa dan kesegaran produknya, liputan logistik produk beku adalah Timur Laut dan China Utara.

Dari segi JD Logistics, produk yang dikendalikan sendiri dapat dihantar pada hari yang sama atau keesokan harinya, dan pesanan antara wilayah dijanjikan akan dihantar dalam 72 jam.

Ditubuhkan pada akhir 2021, Oriental Select telah muncul tahun ini dengan pendapatan lebih dari 2 miliar yuan ($290 juta) dalam tiga bulan terakhir. Michael Yu, pengasas New Oriental Education, pernah menulis di akaun WeChat awamnya: “Kebahagiaan dan tekanan wujud bersama. Kemakmuran platform secara tiba-tiba seperti rantaian bekalan membuat kita tidak berjaga-jaga. Untuk membina sumber rantaian bekalan berkualiti tinggi, lebih banyak profesional diperlukan.”

Dalam temu bual ituLULUH, Ketua Pegawai Eksekutif Oriental Optimal Sun Dongxu mengatakan bahawa pada masa akan datang, Oriental Optimal akan memberi tumpuan kepada pembinaan rantaian bekalan dan penanaman produk dalaman syarikat. Semasa panggilan pendapatan baru-baru ini, Sun menambah bahawa Oriental Select hanya mempunyai satu akaun utama ketika pertama kali popular, tetapi sekarang ia telah membuka empat akaun sekaligus, dengan fokus pada bidang tertentu yang berbeza.

Lihat juga:Platform New Oriental Livestream melancarkan aplikasi bebas

Di masa depan, sambil menggunakan dana untuk menyebarkan rantaian industri dengan lebih baik, Oriental Selection juga akan memanfaatkan New Oriental sebagai syarikat tersenarai. Syarikat itu juga merancang untuk melabur lebih banyak dalam ekonomi dan pembuatan sebenar China dalam sektor pertanian.