Platform hiburan maya Burning Galaxy menerima pembiayaan Siri A bernilai AS $10 juta

Platform hiburan interaktif maya “Burning Galaxy”, baru-baru ini mengumumkan penutupan pusingan Siri A bernilai $10 juta yang diketuai secara eksklusif oleh Matrix Partners. Setelah melengkapkan pusingan ini, syarikat itu merancang untuk memulakan perkhidmatan di Amerika Utara pada bulan Jun 2022.

Burning Galaxy ditubuhkan pada tahun 2018. “Project-AE” yang sedang dibangunkan oleh syarikat itu adalah platform hiburan interaktif yang menggabungkan watak digital, dunia maya, dan kandungan yang dihasilkan pengguna (UGC). Di platform ini, pengguna boleh berkomunikasi dengan aksara digital mereka sendiri, mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti perniagaan dan hiburan di dunia maya, termasuk memiliki syarikat atau hartanah mereka sendiri, bermain permainan, dan banyak lagi. Melalui alat UGC, pengguna boleh membuat adegan maya seperti permainan interaktif berbilang pemain.

Pembakaran Galaxy mempunyai pasukan R&D global yang anggotanya mempunyai pengalaman luas dalam pengembangan permainan dalam talian, produksi filem dan televisyen, dan kecerdasan buatan.

Lihat juga:JancsiTech menyelesaikan transaksi pembiayaan dengan Sequoia China

Wang Huadong, rakan kongsi Matrix Partners, berkata: “Kami telah melihat ledakan tema’pengguna adalah pencipta’ dalam industri kandungan global. Di masa depan, permainan lintas platform dan buatan pengguna pasti akan membawa pengalaman permainan yang lebih baik.” Galaxy “telah mencapai banyak inovasi dalam penciptaan dunia terbuka dan penciptaan bersama UGC.