Platform e-dagang industri Yesmro.cn menyelesaikan pusingan pembiayaan C

Platform e-dagang produk perindustrian Yesmro.cn, baru-baru ini menyelesaikan pembiayaan Siri C bernilai beberapa juta yuan. Pusingan ini diketuai oleh rakan ekuiti utama, diikuti oleh Kuanhe Capital, Gaorong Capital, Qiming Venture Partners, Shunwei Capital, Matrix Partners, dan Gan Jiawei.

Sejak penubuhannya, Yesmro.cn telah berkomitmen untuk menyediakan perkhidmatan rantaian bekalan spot ekor panjang kepada sebilangan besar perniagaan kecil. Walaupun mengekalkan pertumbuhan penjualan tahunan lebih dari 200%, syarikat itu dengan cepat menembusi dan berkembang ke wilayah Delta Sungai Yangtze. Di samping itu, margin kasar syarikat hampir dua kali ganda dalam tempoh enam bulan yang lalu.

Proses pengeluaran automasi perindustrian sangat disesuaikan dan produknya sangat tidak standard. Kedua-dua bahagian hulu dan pelanggan hiliran sangat tersebar, dan pengeluaran sering tidak dirancang. Kitaran dari penerimaan pesanan ke penghantaran di kilang adalah pendek, dan kitaran pembelian sering dimampatkan hingga beberapa minggu.

Selepas beberapa tahun penambahbaikan, Yesmro.cn telah menubuhkan sistem inventori perolehan yang cepat berdasarkan data dan algoritma. Dengan perolehan inventori 5-10 kali lebih tinggi daripada industri, ia mencapai 1.1 juta unit inventori yang tersedia (SKU), kadar spot 80% dan kadar penghantaran tepat waktu 95%, mewujudkan pengalaman pembelian yang lebih baik untuk pelanggan.

Syarikat ini juga terus membuat terobosan di bahagian hulu rantaian pengeluaran dengan membina kilang pemprosesan bahagian mekanikalnya sendiri dan membahagikan setiap perniagaan menjadi jenama yang berasingan.

Lihat juga:Platform hiburan maya Burning Galaxy menerima pembiayaan Siri A bernilai AS $10 juta

Menyedari peluang yang dihadapi syarikat itu, Zhu Hongtao, Ketua Pegawai Eksekutif Yesmro.cn, berkata: “Kami mahukan peluang untuk menyediakan perkhidmatan runcit yang lebih baik untuk produk perindustrian untuk perniagaan kecil, yang menyumbang 90% industri pembuatan China. Kami juga berharap dapat menyediakan perniagaan kecil dengan sebilangan besar pembekal hulu yang sedar akan perkhidmatan, dengan saluran digital dan kemampuan prestasi kontrak, dan bekerjasama untuk memudahkan, lebih murah, dan lebih mudah bagi perniagaan kecil untuk membeli produk industri. “