Platform analisis blockchain Nansen melancarkan Aplikasi pemesejan asli Web3 baru

Platform analisis blockchain Nansen mengumumkan pelancaran produk baru,Ia dianggap sebagai bahagian asas lapisan sosial di Web3: Sambungan Nansen.

Pertama, Nansen melihat dompet blockchain sebagai bentuk identiti. Dari perspektif sosial, perkhidmatan tag dompet yang dipelopori Nansen agak seperti permainan. Dengan Nansen Connect, pengguna dapat log masuk dengan dompet yang disulitkan, memilih nama pengguna berdasarkan tag dompet Nansen mereka, bergabung dengan kumpulan berdasarkan pegangan yang disulitkan dan tingkah laku onchain, mengirim DM kepada pengguna lain melalui penyulitan end-to-end, dan memantau statistik pengumpulan kunci dalam masa nyata Dan maklumat pegangan pengguna akhirnya dapat membina saluran OTC untuk transaksi yang lebih cekap.

Selain itu, Nansen membayangkan aplikasi itu sebagai kompas untuk membantu pengguna menavigasi Web 3-dunia yang sebahagian besarnya tidak diketahui di mana peraturan dan norma sosial masih dalam proses. Di Nansen Connect, pengumpul dapat memantau sama ada pemaju menjual aset mereka dalam masa nyata, mengurangkan risiko penipuan. Di samping itu, masyarakat akan dapat menyaring kebisingan di barisan mereka dengan lebih baik, kerana lebih mudah daripada sebelumnya untuk mengenal pasti dan mengenali orang yang paling disabitkan.

Walaupun beberapa platform Web2 dapat digunakan dalam komuniti Tokengate, mereka bergantung pada plugin dan penuh dengan penipuan. Nansen Connect menyediakan pengguna dan kumpulan dengan pendekatan asli yang disulitkan yang selamat untuk meneroka perbatasan komunikasi Web3.

Versi beta Connect akan memberi tumpuan terutamanya kepada komuniti dan pengguna gambar profil (PFP), serta komuniti berasaskan tag dan mesej langsung yang dienkripsi dari hujung ke hujung. Pengguna akan dapat bergabung dengan kumpulan berdasarkan pegangan mereka, melihat data penting mengenai koleksi, dan bergerak dengan mudah antara antara muka sembang dan profil dompet pengguna.

Lihat juga:Tellie mengumpulkan $10 juta untuk pencipta onboard Web3

Selepas pelancaran, Nansen merancang untuk bergabung dengan gelombang komuniti baru secara berkala. Seiring berjalannya waktu, Nansen akan memperluas pilihan pengelompokan untuk membolehkan pengguna mengumpulkan kumpulan baru dengan cepat, membuat saluran khusus mata wang pintar, dan mungkin meneroka untuk membolehkan perdagangan di kaunter antara pengguna Connect.