Platform acara dalam talian Gotin Secures mengumpulkan dana dalam Siri Pra-A yang diketuai oleh GL Ventures

Eksport Media CinaCyzoneMelaporkan pada hari Isnin bahawa platform acara dalam talian Gotin baru-baru ini menyelesaikan pusingan pembiayaan Pra-A. Pusingan pembiayaan ini diketuai oleh GL Ventures, diikuti oleh MSA Capital, Jinshajiang Ventures, Picus dan lain-lain. MM Capital bertindak sebagai penasihat kewangan eksklusif untuk perjanjian tersebut.

Dana akan digunakan untuk menaik taraf produk syarikat, aktiviti dalam talian 3D, dan pembangunan selanjutnya pelan pasaran syarikat.

Ditubuhkan pada tahun 2020, Gotin diposisikan sebagai platform aktiviti dalam talian yang sangat interaktif. Ketua Pegawai Eksekutifnya, Chen Yue, sebelum ini mengasaskan beberapa syarikat media IT dan budaya lain dan pernah berkhidmat sebagai McKinsey, perunding PBB dan pengurus besar operasi Motorola di China. Semasa wabak 2020, Chen Moumou menganjurkan sukarelawan untuk menyumbangkan bahan secara dalam talian. Setelah itu, melihat bahawa tabiat aktiviti sosial orang telah diubah sepenuhnya oleh wabak itu, Chen memutuskan untuk menubuhkan Ghosn.

“Kesan terbesar wabak ini kepada orang ramai adalah bahawa mereka semakin terbiasa dengan urusan dalam talian. Ini tidak bermaksud bahawa aktiviti dalam talian akan menggantikan aktiviti luar talian, tetapi produk aktiviti dalam talian akan terus berkembang. Syarikat juga akan memberi perhatian lebih kepada peserta dalam talian dan Permintaan untuk pertemuan luar talian.”

Pameran maya dalam talian mempunyai tiga elemen utama: orang, interaksi mereka dan ruang di mana mereka bertemu. Pada permulaan Gotin, syarikat itu memilih untuk menggunakan audio dan video sebagai pembawa yang paling langsung untuk interaksi ini, memberi tumpuan kepada interaksi terlebih dahulu.

Bergantung pada jenis komunikasi yang berbeza, Gotin menyediakan penganjur dengan pilihan persidangan satu-ke-banyak dan ganjil, seperti siaran langsung interaktif, forum berbilang pemain, rangkaian sosial 1V1, meja bulat dan ciri-ciri lain. Penganjur mempunyai pilihan untuk membuat aliran mesyuarat dalam talian mereka sendiri di platform.

Untuk pameran berskala besar dan acara yang lebih mengasyikkan, Gotin menyediakan penganjur dengan ruang maya dalam talian dan aksara digital. Melalui bahagian pemodelan 3D Gotin, penganjur boleh dengan mudah menubuhkan bilik pameran 3D dan kawasan interaktif, membantu mewujudkan suasana yang lebih mendalam.

Sebelum dan selepas acara itu, Gotin akan menyediakan platform pengurusan keahlian dan pengurusan data yang mudah digunakan. Semasa pameran, Gotin akan mengumpulkan banyak keping data, dan kemudian menghasilkan laporan analisis dan rancangan membuat keputusan pintar untuk memperbaiki operasi dengan lebih baik.

Sejak penubuhannya, Gottien telah melayani lebih dari 2,000 persidangan, termasuk Mobile World Congress, 2021 China Internet Conference, U & AI Camp AI for SDG Youth Training Camp, dll. Pelanggan besar termasuk Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, CGTN, Huawei, Universiti Tsinghua, Universiti Harvard, dll.

Pada tahun 2021, syarikat mula berkembang ke pasaran acara dalam talian 3D, melanggar kekangan masa dan ruang melalui teknologi AI, video, dan 3D. Virtualisasi orang, interaksi, dan pengalaman ruang dalam acara boleh disesuaikan dengan keperluan beberapa jenis acara, sambil membantu peserta dan penganjur untuk berhubung dengan lebih baik antara satu sama lain.

Selepas pusingan pembiayaan ini, Godin akan terus berusaha dalam produk dan pengkomersialan. Dari segi produk, Gotin akan terus mengoptimumkan modul dan editor 3D yang ada untuk membolehkan pengguna mempunyai pengalaman pertemuan maya 2D dan 3D yang lebih baik. Tahun ini, Gotin juga merancang untuk melancarkan aplikasi mandiri dan alat pengurusan hubungan pelanggan komuniti, di mana pelanggan dapat mengembangkan aplikasi perniagaan yang sesuai.

Lihat juga:Tai Chi Graphics melengkapkan pembiayaan Siri A bernilai AS $50 juta

Data menunjukkan bahawa pasaran aktiviti dalam talian global akan melebihi 600 bilion yuan (94 bilion dolar AS) pada tahun 2020, dan pasaran dijangka melebihi 3 trilion yuan pada tahun 2027. Dengan kelahiran meta-alam semesta dan teknologi maya, aktiviti dalam talian akan diperluaskan kepada lebih banyak aplikasi seperti rangkaian sosial dan e-dagang.