Pinduoduo dan Midea bekerjasama untuk melancarkan berjuta-juta mesin basuh khusus

Pada 8 Mac, Pinduoduo, platform e-dagang domestik terkemuka dengan lebih daripada 730 juta pengguna, menjalin kerjasama dengan Midea, jenama elektronik pengguna domestik terbesar.

Menurut perjanjian kerjasama, Pinduoduo dan Midea akan bersama-sama merancang mesin basuh khusus untuk pengguna Pinduoduo, dan output dijangka melebihi 1 juta unit.

Menurut maklumat orang ramai, pada September tahun lepas, Pinduoduo dan Midea memulakan kerjasama dengan menganjurkan “Festival Elektronik Pengguna”. Semasa acara itu, Pinduoduo membantu Midea menarik lebih daripada 300,000 pengguna. Midea juga menyertai “Program Subsidi Sepuluh Billion” Pinduoduo untuk menyediakan perkhidmatan pelanggan yang terkemuka di industri.

Pengembangan pesat pangkalan pengguna Pinduoduo telah menubuhkan kedudukan platform sebagai pasaran tambahan baru untuk jenama elektronik. Sehingga suku ketiga 2020, pengguna pembeli aktif tahunan Pinduoduo meningkat kepada 731 juta, mewakili pertumbuhan bersih lebih daripada 200 juta pengguna pada tahun lalu.

Pada bulan April 2020, Pinduoduo mengumumkan pelaburan bon boleh tukar AS $200 juta dan mencapai perkongsian strategik dengan Gome. Pada bulan Ogos tahun ini, Pinduoduo dan Gome bersama-sama menganjurkan acara langsung, termasuk satu siri jenama terkenal termasuk Apple, Midea, Lenovo dan Dyson.

Lihat juga:Setelah melabur secara strategik di Gome, Pinduoduo mula menyiarkan secara langsung di kedai luar talian Gome

Jurucakap syarikat itu berkata: “Pinduoduo menyediakan pintu masuk kepada pangkalan pengguna yang luas dan pelbagai yang sangat terlibat dan memacu corak perbelanjaan pengguna.” “Bersama dengan Midea, kami akan membawa lebih banyak produk berkualiti tinggi dan bernilai tinggi yang berkaitan dengan keperluan pengguna kami.”