PhiGent Robotics menyelesaikan penyelesaian kedua pembiayaan Siri A

Penyedia penyelesaian pemanduan autonomi PhiGent Robotics mengumumkan pada 15 OgosIa menerima 100 juta yuan (AS $14.8 juta) dalam penghantaran kedua pembiayaan Siri A, yang dipimpin bersama oleh Shenzhen Capital Group dan Houxue Fund, sementara Jinshajiang Venture Capital terus meningkatkan pegangannya. Hanya tiga bulan sejak penghantaran pertama $30 jutaPembiayaan Siri ADiketuai oleh Ince Capital.

Pasukan pengasas PhiGent Robotics berasal dari syarikat permulaan AI seperti DEEPHi dan Horizon Robotics. Pasukan teras berasal dari algoritma AI, perisian, syarikat cip dan kilang konsol terkemuka di dalam dan luar negara. Hingga kini, pasukan ini telah mencapai 200 orang dan terus menarik pakar industri untuk bergabung.

Syarikat ini ditubuhkan kurang dari setahun yang lalu dan telah menubuhkan pusat R & D dan perkhidmatan di Beijing, Shanghai, Hangzhou, Suzhou dan tempat-tempat lain. Pengenalan Shenzhen Capital Group dengan kelebihan pelaburan industri juga akan mempercepat pendaratan pusat R&D dan penjualan China Selatan syarikat di Shenzhen.

Sebagai penyedia penyelesaian pemanduan autonomi generasi seterusnya yang berpusat pada pemahaman 3D visual, PhiGent Robotics telah membentuk susun atur produk “penyelesaian pemanduan autonomi peringkat tinggi + sistem perisian dan perkakasan radar penglihatan binokular”. Antaranya, penyelesaian pemanduan autonomi peringkat tinggi dapat menyokong pengiktirafan lebih dari 100 jenis sasaran pada tahap persepsi, dan semua petunjuk telah mencapai tahap terkemuka di industri. Algoritma radar penglihatan binokular yang dibangunkan sendiri boleh menyokong keupayaan analisis 2mp-8mp dan konfigurasi fleksibel sudut pandangan 60 °/100 °/120 °.

Lihat juga:SenseTime Melancarkan Robot Catur Cina AI

Sejauh ini, syarikat telah memperoleh sejumlah projek depot terkemuka, dan ia akan menyampaikan penyelesaian pemanduan autonomi yang merangkumi fungsi perintis aktif, selamat, dan berkelajuan tinggi pada suku ketiga dan keempat tahun ini, dan secara beransur-ansur akan mendarat pada tahun 2023. Pada masa yang sama, produk radar penglihatan binokular yang dikembangkan secara bebas oleh pasukan telah berfungsi sepenuhnya pada bulan Jun 2022, dan telah lulus lebih dari 50 ujian peraturan kenderaan, dan akan dilancarkan secara rasmi pada akhir tahun ini.