Permulaan pemanduan autonomi Yunchuang Zhixing menyelesaikan pusingan pembiayaan Pra-A

Yunchuang Zhixing, syarikat permulaan teknologi pemanduan autonomi, mengumumkan pada 19 JulaiPusingan pembiayaan pra-A berjumlah puluhan juta yuan telah selesaiPembiayaan ini diketuai oleh NIO Capital, diikuti oleh Star Airlines Venture Capital dan Yongzhi Investment.

Ditubuhkan pada bulan Mac 2021, Yunchuang Zhixing adalah syarikat pemanduan automatik yang memfokuskan pada sektor industri sanitasi dan komited untuk mewujudkan penyelesaian keseluruhan untuk operasi sanitasi tanpa pemandu. Dana ini akan digunakan untuk penyelidikan dan pembangunan teknologi teras syarikat, pelaksanaan skala pengeluaran besar-besaran dan penggunaan komersial yang lebih luas. Syarikat itu sebelum ini menyelesaikan pusingan pelaburan malaikat oleh ZUF Capital pada bulan Ogos 2021.

Model operasi sanitasi alam sekitarnya membina platform fungsi penuh dan platform operasi sanitasi pintar dari penyapu tanpa pemandu hingga pengurusan kawalan awan jarak jauh. Pengkomersialan penyelesaian keseluruhan untuk operasi sanitasi tanpa pemandu telah direalisasikan.

Pada bulan November 2021, Yunchuang Zhixing dan China Telecom memenangi tawaran untuk projek pembersihan tanpa pemandu di Suzhou Jinji Lake Scenic Area. Yunchuang Zhixing mengerahkan 5 penyapu tanpa pemandu YC-200 yang dikembangkan sendiri sebagai pasukan operasi pada ketika ini, mengurangkan tenaga kerja puluhan pembersih. Bermula dari projek Danau Suzhou Jinji, Yunchuang Zhixing telah mempromosikan projek serupa di Nanjing, Wuxi, Hangzhou, Shenzhen, Chengdu dan tempat-tempat lain.

Lihat juga:BioHandler melengkapkan pusingan pertama pembiayaan hampir 100 juta yuan

Ian Zhu, rakan pengurusan NIO Capital, mengatakan: “Dengan pengembangan pemanduan autonomi yang berterusan, telah diperhatikan bahawa aplikasi pemanduan autonomi telah menyebar dari bidang perjalanan automotif ke senario yang lebih menegak. Pemanduan autonomi terlibat dalam pelbagai senario sebagai’varieti produktiviti baru’. Industri sanitasi mempunyai pasaran yang besar, dengan kos buruh menyumbang 60%. Kekurangan tenaga kerja dan kesukaran untuk mengatur operasi membuat kami percaya bahawa ini adalah senario yang sangat baik untuk merealisasikan potensi pemanduan autonomi. “