Permulaan pemanduan autonomi GoPrevert.AI menerima pusingan pembiayaan A +

Syarikat memandu sendiri GoEvert.ai, mengumumkan penyelesaian pusingan pembiayaan A + syarikat pada 8 Ogos. Pembiayaan ini dipimpin bersama oleh Xingxiang Capital dan Ruizhu Capital, diikuti oleh Sany Innovation Fund, Returning Investment Finance, dan Grandway Capital.

Selepas pusingan pembiayaan ini, GoRevert.ai akan terus meningkatkan pengembangan produk dan pelaburan pasaran.

GODEVER.AI, yang ditubuhkan pada tahun 2017, adalah penyedia teknologi teras pemanduan tanpa pemandu dan produk logistik pintar di China. Pasukan utamanya berasal dari Universiti Teknologi Pertahanan Nasional dan mempunyai lebih dari 30 tahun pengalaman dalam penyelidikan dan pengembangan pemanduan automatik. Syarikat ini mempunyai keupayaan penyelidikan dan pembangunan bebas dari casis dan struktur kepada perkakasan dan perisian.

Kenderaan GoRevert.ai kini mempunyai kemampuan pemanduan autonomi L4 dan telah dilengkapi dengan sensor seperti lidar, radar gelombang milimeter, dan kamera. Dengan teknologi penentuan kedudukan sensor pelbagai sumber, kenderaan syarikat dapat beralih dengan lancar antara tindakan dalaman dan luaran, dan kedudukan ketepatan tinggi tidak perlu bergantung pada GPS atau sistem satelit navigasi global yang lain.

Berdasarkan teknologi perisian dan perkakasannya yang bebas dan terkawal, GoRevert.ai telah mengembangkan rangkaian produk kenderaan tanpa pemandu yang dibina untuk pelbagai senario aplikasi logistik terminal. Antaranya, kenderaan tanpa pemandu Jedi dapat menyediakan pelbagai bekas dan kabinet untuk runcit, penghantaran ekspres, makanan segera, pembasmian kuman, logistik dan aplikasi lain untuk memenuhi keperluan perniagaan pelanggan yang berbeza.

Pada masa ini, bersama dengan rakan kongsi seperti JD.com, Meituan, Huawei, Foxconn, China Post, dan Lotte, GoEverte.ai telah mengkomersialkan kenderaan tanpa pemandu di kampus, taman, tempat pemandangan, kilang, dan situasi lain. Pada tahun 2021, ia akan menjadi yang pertama mencapai pengeluaran besar-besaran 1,000 kenderaan tanpa pemandu. Hingga kini, jarak tempuh operasi ujian kumulatif dari semua kenderaan telah mencapai 600.000 kilometer, dan sejumlah 1.3 juta bungkusan telah dikirim.

Lihat juga:Permulaan pemanduan autonomi Pony.ai bekerjasama dengan platform menaiki teksi

Seorang Xiangjing, pengasas dan ketua GoPrevert.ai, berkata: “Kami yakin bahawa era pemanduan tanpa pemandu akan datang. Kenderaan ini akan digunakan di jalan raya berkelajuan tinggi dan kawasan terbuka yang lain.”