Permainan YOOZOO China akan melaksanakan langkah-langkah baru yang ketat untuk kanak-kanak di bawah umur

Sebagai tindak balas terhadap perlindungan anak di bawah umur di dunia permainan, Tencent telah memperkenalkan serangkaian langkah-langkah. YOOZOO Games baru-baru ini mengeluarkan dokumen di akaun rasminya yang menyatakan bahawa ia akan meningkatkan mekanisme anti-ketagihan produknya untuk mengelakkan kanak-kanak di bawah umur ketagih dengan produk permainannya dan mewujudkan persekitaran permainan hijau dan sihat berdasarkan teknologi.

YOOZOO Games juga telah menerapkan langkah-langkah lain untuk melindungi anak di bawah umur daripada terlibat dalam permainan, tetapi akan mewujudkan dan memperkuat mekanisme anti-ketagihan untuk anak di bawah umur melalui langkah-langkah seperti pengesahan nama sebenarnya, had pengisian semula, dan waktu bermain permainan.

YOOZOO Games ditubuhkan oleh Lin Qi di Shanghai pada tahun 2009 dan kini mempunyai cawangan di Nanjing, Singapura dan bandar-bandar lain. Ia secara rasmi mendarat di pasaran saham A pada bulan Jun 2014.

Permainan YOOZOO dengan tegas menghendaki semua akaun permainan mesti disahkan dengan nama sebenar. Pada masa ini, semua permainan di laman web rasminya mengandungi ikon prompt yang menunjukkan tahap umur yang diperlukan.

Bagi pemain yang berumur 7 tahun ke bawah, sebarang bentuk tambah nilai adalah dilarang. Bagi pemain berusia 8-15 tahun, setelah memasuki antara muka pengisian semula, apabila anda mengklik mana-mana slot pengisian semula, jumlah pengisian semula tunggal atau kumulatif pemain akan dikesan. Sekiranya slot pengisian semula yang dipilih oleh pemain lebih besar daripada RMB 50, atau jumlah pengisian kumulatif pada bulan tersebut Sekiranya lebih besar daripada RMB 200, peringatan anti-ketagihan akan muncul, dan pemain tidak akan dapat mengisi semula. Bagi pemain berusia 16-17 tahun, jika jumlah pengisian kumulatif pada bulan tersebut lebih besar daripada RMB 400, pengisian semula tidak dapat dilakukan.

YOOZOO Games mengumpulkan had atas jumlah pengisian semula untuk pengguna semua permainan di platformnya. Apabila jumlah pengisian semula semua permainan anak di bawah umur melebihi tetapan di atas, permainan YOOZOO akan mengehadkan jumlah pengisian semula pengguna.

Mengenai tempoh permainan, YOOZOO Games telah menyatakan bahawa pemain di bawah usia 18 tahun akan bermain lebih dari 1.5 jam sehari pada hari bukan cuti, bermain lebih dari 3 jam sehari pada hari cuti, atau masih dalam permainan dari jam 22:00 hingga 8:00 keesokan harinya. Dipaksa untuk log keluar dan tidak dapat log masuk ke permainan lagi.

Lihat juga:Tencent menguatkan langkah perlindungan untuk kanak-kanak di bawah umur selepas media negara China memarahi

YOOZOO Games terus meningkatkan perlindungan maklumat data dan privasi semua pengguna termasuk sistem, teknologi dan kesedaran, di samping menyumbang kepada suasana positif industri secara keseluruhan.