Penghantaran Mi TV Xiaomi menduduki tempat pertama di China untuk tahun ketiga berturut-turut

Tahun ini menandakan ulang tahun kesepuluh Xiaomi Mi TV. Gergasi elektronik pengguna China mengumumkan pada hari IsninBarisan Mi TVnya telah menduduki tempat pertama di negara iniDalam penghantaran untuk tahun ketiga berturut-turut.

Xiaomi mengatakan bahawa dalam dua tahun terakhir, Mi TV telah melengkapkan barisan keseluruhan nisbah harga-prestasi, nisbah kualiti-harga, dan nisbah harga layar dari siri MAX hingga siri master. Pada masa yang sama, ia juga telah mempromosikan peningkatan skrin besar, kelas atas, dan audio-visual industri.

Tahun ini, Xiaomi melancarkan EA58 2022, EA60 2022, ES Pro 86, Redmi MAX 100 dan model lain.

Pada awal tahun 2020, Xiaomi mengumumkan bahawa pada tahun 2019, penghantaran dan penjualan Mi TV menduduki tempat pertama di negara ini dengan 10.46 juta unit sahaja. Oleh itu, syarikat itu menjadi jenama TV pertama di pasaran China dengan penghantaran tahunan melebihi 10 juta unit. Sejak itu, barisan TV syarikat terus mengekalkan kedudukan pertama di China.

Perlu diingat bahawa pada 29 Mei,Seorang netizen menyiarkan video pengawasan di WeiboMenunjukkan salah satu televisyen LCD syarikat itu jatuh sendiri dan pecah. Video menunjukkan TV jatuh tanpa rangsangan luaran.

Mengenai masalah kualiti yang tidak biasa, Xiaomi secara rasmi menjawab bahawa ini adalah “kes yang jarang berlaku” dan syarikat itu telah menghubungi pemilik produk. Atas permintaan pengguna, Xiaomi memproses penggantian yang dipercepat untuk mengelakkan gangguan jangka panjang dalam penggunaan harian pengguna.

Lihat juga:Bahagian komputer riba Xiaomi dikhabarkan bergabung menjadi bahagian telefon pintar

Mengenai kemungkinan penyebab kemalangan itu, Xiaomi mengatakan bahawa kes ini adalah kes yang jarang berlaku, jadi penyebab khusus masalah tersebut belum dapat dipastikan. Baru-baru ini, rantaian bekalan mempunyai masalah sekejap-sekejap dalam pautan logistik dan pergudangan, dan pada awalnya dinilai bahawa kes ini cenderung muncul dalam pautan logistik dan pergudangan. Produk yang rosak juga akan dikembalikan ke kilang untuk kajian kes terperinci dan mengenal pasti punca utama kemalangan untuk mengelakkan sebarang kejadian selanjutnya.