Pengasas Pendidikan Oriental Baru Yu Minhong boleh membuka sekolah perniagaan elektronik pada masa akan datang

Baru-baru ini, saluran siaran langsung “Oriental Optimal”, sebuah syarikat e-dagang produk pertanian di bawah institusi pendidikan China New Oriental Education, menjadi popular di Internet kerana tuan rumah menjual barang dalam bahasa Cina dan Inggeris. Pengasas New Oriental Education Michael Yu juga mendedahkanSekolah perniagaan elektronik boleh dibuka pada masa akan datang.

Pada hari Isnin, Michael Yu berkata: “Kami mungkin akan membuka sekolah e-dagang di masa depan. Siaran langsung New Oriental Education adalah perkara yang sangat berbeza, yang menampilkan pengetahuan dan budaya. Ia tidak berada dalam bidang yang sama dengan siaran langsung perdagangan tradisional. Banyak netizen menyimpulkannya sebagai bentuk kepelbagaian. Sebenarnya, itu bukan kepelbagaian, kerana New Oriental Education telah melakukannya selama 30 tahun.

Dia menambahkan, “Sekarang selebriti dan jangkar e-dagang langsung memerlukan latihan budaya, dan New Oriental Education dapat memberikan latihan seperti itu. Kami merancang untuk membuka sekolah perniagaan e-dagang, bukan untuk menghasilkan wang, tetapi untuk meningkatkan kualiti keseluruhan jangkar China. Sekiranya ditubuhkan, saya akan mengajar secara peribadi, dan sauh terkenal seperti Dong Yuhui akan membantu mengajar.”

Lihat juga:New Oriental Education mengendalikan e-dagang langsung dwibahasa

Pada 9 Jun, beberapa video pendek “penjualan dwibahasa” dari “Oriental Optimal” menarik banyak perhatian, diikuti dengan ledakan tontonan yang besar.

Data pihak ketiga menunjukkan bahawa mulai 10 Jun, jumlah penonton dalam talian dan GMV di ruang siaran langsung “Oriental Optimal” telah mengalami pertumbuhan yang meletup. Jumlah pengikut Douyin meningkat dengan pesat dari kurang dari 1 juta menjadi lebih daripada 7.91 juta pada 15 Jun, dan GMV mempercepat pertumbuhannya, mencapai 63.906 juta yuan pada 15 Jun.

Sebelumnya, mengenai populariti siaran langsung, Yu Minhong berkata, “Ini mungkin kegembiraan sementara, tetapi saya sangat berharap agar Oriental Optimal dapat membuka peluang untuk pengembangan pendidikan New Oriental dan membuka jalan baru ke depan.”