Pengasas bersama BMAN dan Huobi membentuk dana Web3 bernilai $400 juta

BMAN Lee, penyumbang utama komuniti pemaju BeWater, dan Du Jun, pengasas bersama Huobi Group, membentuk ABCDE Capital, dana Web3 bernilai $400 juta.

ABCDE bermaksud ekosistem pembangunan yang berpusat pada blockchain. BMAN mengatakan di Twitter bahawa ia bertujuan untuk menyokong 10 hingga 20 CEO tahun ini, dengan fokus pada infrastruktur blockchain, kewangan terbuka dan aplikasi digital untuk penggunaan skala besar. Hari ini, crypto mempunyai 300 juta pengguna, dan BMAN dan Jun Du percaya ia akan mencapai lebih dari satu bilion pengguna dalam kitaran seterusnya.

Jun Du dan BMAN sudah menjadi pemain veteran di ruang Web 3, dan terdapat beberapa projek lain di bawah tali pinggang mereka.

Sebagai tambahan kepada platform perdagangan mata wang maya Huobi, Du Jun juga mengasaskan Jinse Finance, outlet media kripto terbesar di Asia, dan bersama-sama mengasaskan syarikat blockchain SaaS Chainup. Sebelumnya, BMAN mengasaskan Limao Beast pada tahun 2015, salah satu syarikat kandungan pemasaran teratas di China, dan diambil alih oleh syarikat gergasi teknologi Baidu pada tahun 2017. BMAN telah menasihati dan menginkubasi lebih dari selusin projek blockchain sejak 2013.

Lihat juga:Platform arbitraj cryptocurrency Mosdex mengumpulkan $20 juta untuk pengembangan global