Pendapatan luar negara Tencent “Glory of the King” mencapai paras tertinggi pada bulan Mei

Sensor Tower, syarikat pemasaran permainan dan kecerdasan aplikasi mudah alihKedudukan muat turun aplikasi luar negara dan pendapatan permainan mudah alih China untuk bulan Mei dikeluarkan pada hari Jumaat.

Permainan kad 3D “Dislyte” yang dikeluarkan oleh Lilith Games pada 10 Mei menduduki tempat ke-18 dalam kedudukan pendapatan luar negara. Permainan ini ditandai dengan tema mitos bandar novel, gaya seni cyberpunk 3D yang sejuk, elemen muzik berirama dan permainan kad teras. Ia menganggarkan bahawa pendapatan luar negara pada bulan Mei hampir 20 juta dolar AS, dan pasaran AS menyumbang lebih dari 53%.

Dengan pelancaran peralatan Titan dan kandungan baru yang lain, permainan strategi pembangunan survival Camel Games, “Age of Origins,” naik tiga tempat ke No.10, dan pendapatan luar negara mencapai paras tertinggi tiga tahun sejak dilancarkan. Arknights naik tiga tempat ke No.21, dengan pendapatan Mei meningkat 19% dari tahun ke tahun.

Permainan King of Glory yang popular di Tencent menetapkan rekod baru untuk perolehan satu hari dan pendapatan bulanan sejak dilancarkan di luar negara. Dalam tempoh pelaporan, pendapatan melebihi 13 juta dolar AS, meningkat 35% dari bulan April, dan kembali ke tempat ke-26 dalam senarai pendapatan permainan mudah alih pasaran luar negara.

Setelah berjaya memasuki Taiwan, Hong Kong dan Makao, permainan 4399 melancarkan permainan mudah alih RPG pengembaraan fantasi “Dragon Hunter: Legend of Heroes” di pasaran Asia Tenggara pada awal Mei. Pada hari pelancaran, permainan ini berada di kedudukan teratas dalam senarai muat turun permainan mudah alih iOS di Vietnam, Thailand, Indonesia dan tempat-tempat lain.. Pada bulan Mei, pendapatan luar negerinya meningkat 130% bulan ke bulan, menduduki tempat kedua dalam senarai pertumbuhan.

Dari segi kedudukan muat turun, Tencent‘s PUBG Mobile mendahului senarai dengan lebih daripada 9.82 juta muat turun di pasaran luar negara, sementara Joymaster Studio melancarkan permainan teka-teki tempat letak kereta “Parking Jam: Mega Escape” pada April 2022 dengan lebih daripada 8 juta muat turun, menduduki tempat ketiga dalam senarai muat turun. Pasaran India menyumbang lebih daripada 78% muat turun.

Lihat juga:ByteDance membubarkan Shanghai Game Studio

Permainan perlumbaan Cube “Deformation” telah meningkatkan muat turun di luar negara sebanyak 16% bulan ini, naik 6 tempat, dan menduduki tempat ketujuh. Sementara itu, Yalla Ludo, permainan papan oleh Yalla Technology, menyaksikan peningkatan 39% dalam muat turun di luar negara bulan ini, naik sembilan tempat ke tempat ke-11.