Pembuat telefon pintar realme berada di antara enam teratas dalam penghantaran global untuk pertama kalinya, menetapkan sasaran baru “Double 100 juta”

Pada 22 September, jenama telefon bimbit China yang baru muncul mengeluarkan telefon bimbit baru realme GT Neo2. Sebelum pelancaran, Xu Qi, naib presiden realme, mengumumkan matlamat baru syarikat “100 juta ganda”, iaitu dari sekarang hingga akhir 2022,Jualan telefon bimbit global Realme akan meningkat 100 juta unit lagiMenurut rancangan itu, pada tahun 2023, penjualan tahunannya akan melebihi 100 juta kenderaan lagi.

Menurut peringkat model telefon bimbit terlaris yang dilakukan oleh platform penyelidikan China Sunshine Media, penjualan realme kini menunjukkan trend pertumbuhan yang stabil. Pada suku kedua 2021, dua telefon realme berada dalam senarai model terlaris dengan harga di bawah $200, dengan penjualan mencapai 3.4 juta unit.

Menurut data dari organisasi penyelidikan pasaran Counterpoint, realme memasuki enam senarai telefon pintar global teratas untuk pertama kalinya, menjadi jenama telefon bimbit China keempat terbesar.

“Ketika realme pertama kali memasuki industri ini, ia berada di kedudukan ke-47 di dunia. Di masa depan, realme akan terus mengembangkan produk dan jenama dan membuat lompatan prestasi,” kata Xu dalam wawancara dengan media beberapa hari yang lalu.

Lihat juga:Pasaran baru muncul untuk mendorong gelombang penjualan telefon pintar 5G global seterusnya: kertas putih Realme-Counterpoint

Menurut laman web rasminya, realme ditubuhkan secara rasmi pada 28 Ogos 2018 sebagai jenama teknologi yang memfokuskan pada penyediaan telefon pintar dan produk AIoT berkualiti tinggi. Pada bulan November 2020, Counterpoint mengeluarkan laporan penghantaran telefon pintar global untuk suku ketiga 2020. Syarikat ini hanya memerlukan sembilan suku untuk menjadi jenama terpantas di dunia untuk melepasi 50 juta telefon bimbit. Pada masa ini, realme merangkumi 61 pasaran global termasuk China, India, Rusia, Asia Tenggara, Eropah, Oceania, Timur Tengah, dan Afrika.