Pembuat robot mudah alih SEER menerima pembiayaan Siri B

Pembuat robot mudah alih SEER mengumumkan pada hari IsninTelah menerima ratusan juta yuan dalam pembiayaan Siri BIa diketuai oleh SAIF Partners, IDG Capital dan Broadstream Capital. Scheme Capital berfungsi sebagai penasihat kewangan eksklusif. Dana tersebut bertujuan untuk digunakan untuk melabur dalam penyelidikan dan pengembangan produk pembuatan pintar, mempromosikan skala lebih banyak senario, dan mengembangkan saluran perniagaan luar negara dengan bersungguh-sungguh.

Sebagai pengeluar robot mudah alih, SEER menyediakan perusahaan dengan penyelesaian logistik pintar sehenti dalam senario logistik industri. Memperoleh pembiayaan Siri A dari banyak pelabur strategik seperti GLP Hidden Mountain Capital, ECOVACS, China Growth Capital, Harmontronics, Silicon Valley Huiyin dan pelabur strategik lain.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif SEER Zhao Yue telah memenangi kejuaraan RoboCup beberapa kali bersama pasukan. Ahli pasukan teras syarikat lulus dari Universiti Zhejiang dan Universiti Tongji, dan mempunyai pengalaman teknikal yang kaya dalam bidang robotik.

Pengawal teras siri SRC adalah salah satu produk utama SEER, dengan fungsi teras seperti pembinaan peta robot mudah alih, kedudukan dan navigasi, dan penyuntingan model.

Siri SRC terkenal dengan kesesuaian yang tinggi. Pengawal SRC-2000 boleh dipadankan dengan kebanyakan aksesori pasaran, seperti lidar, pemacu servo, dan sensor. Selain robot bergerak, siri SRC-800 dapat mengawal infrastruktur kilang pintar seperti cerucuk pengecasan automatik, pintu automatik, lif, lampu isyarat, RGV, lif, dan stacker.

SEER mengutamakan pembangunan perisian sistem digital. Produk utamanya ialah sistem penjadualan sumber bersatu RDS, sistem pengurusan logistik pergudangan MWMS, penyelesaian AI visual RoboView dan sistem visualisasi digital Meta-V.

Sistem penjadualan sumber bersatu RDS menyediakan pengguna dengan enjin aliran kod rendah yang menentukan tugas robot atau peralatan dalam bentuk kod rendah dan memaparkan aliran tugas secara grafik.

RoboView adalah penyelesaian AI visual yang dirancang untuk menambahkan perspektif baru pada robot mudah alih dengan menambahkan kamera di kilang. Berdasarkan algoritma penglihatan mesin, dengan cepat membentuk alur kerja algoritma visualisasi yang mudah digunakan dan menyelesaikan masalah dunia nyata, menyediakan penyelesaian AI visual yang meliputi pengeluaran, keselamatan, dan pengurusan, dan mewujudkan kolaborasi antara kilang kereta.

Lihat juga:Syarikat robot industri Rokae menerima pembiayaan strategik $63 juta

Dari segi aplikasi produk, SEER telah menjalin kerjasama dengan lebih dari 500 integrator dan pengeluar, dan produknya digunakan dalam lebih dari 1.300 projek dalam bidang elektronik 3C, semikonduktor, bateri litium, kereta, dan bahan baru.