Pembrokeran harta tanah China Shell Search menafikan rancangan untuk disenaraikan di Hong Kong

ReutersLaporanPada hari Selasa, pembrokeran harta tanah China Shell Search merancang penyenaraian di Hong Kong dengan tujuan mengumpulkan $2 bilion dan telah mengupah Goldman Sachs (GS) untuk menerajui penyenaraian tersebut. Dalam tindak balas e-mel kepada Reuters, Ke menolak rancangan itu.

“Kami tidak mempunyai rancangan untuk disenaraikan di Hong Kong atau penjualan saham pada masa ini,” kata syarikat itu. Goldman enggan mengulas.

KE yang berpusat di Beijing, yang disokong oleh Tencent Holdings dan SoftBank Group, mengumpulkan $2.1 bilion di New YorkTawaran awam permulaanOgos lalu. Syarikat ini adalah pelopor dalam membangun infrastruktur dan standard industri di China, yang bertujuan untuk membentuk semula bagaimana penyedia perkhidmatan dan pelanggan perumahan menavigasi dan menyelesaikan transaksi perumahan, dari penjualan rumah yang ada dan baru dibina, penyewaan perumahan hingga pengubahsuaian perumahan, penyelesaian kewangan harta tanah dan perkhidmatan lain.

Lihat juga:Ketua Pegawai Eksekutif 58.com meminta denda antimonopoli 4 bilion yuan untuk Beike

MenurutLaporan kewanganKe mengumumkan bahawa pada suku kedua 2021, pendapatan bersihnya adalah 1.116 bilion yuan ($173 juta). Jumlah urus niaga (GTV) adalah 1.220.8 bilion yuan, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 22.2%. GTV urus niaga rumah yang ada dan rumah baru masing-masing adalah 652 bilion yuan dan 498.3 bilion yuan. GTV yang muncul dan perkhidmatan lain adalah 70.6 bilion yuan, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 80.5%.

Sehingga 30 Jun 2021, jumlah kedai di bawah Shell Search adalah 52,868, dan jumlah ejen adalah sekitar 548,600. Pengguna aktif bulanan mudah alihnya mencapai 52.1 juta, peningkatan dari tahun ke tahun sebanyak 33.5%.