Pembekal cip Gatesea menyelesaikan pusingan pembiayaan A

Gatesea, pembekal cip grid tenaga dan pintar baru, telah menyelesaikan pembiayaan Siri A bernilai hampir 100 juta yuan, menurutPengumuman Profir Capital pada 27 Julai, penasihat kewangan untuk perjanjian itu. Pelabur adalah dana industri terkenal seperti Sino-Soviet Capital, Orissa Holdings, ZHJ Group, Wolffer Capital, dan PH Capital.

Ditubuhkan pada tahun 2018, Gatesea adalah sebuah syarikat reka bentuk, penyelidikan dan pembangunan dan jualan yang diasaskan bersama oleh veteran IC tempatan dan luar negara. Mengkhususkan diri dalam R & D, pengeluaran dan penjualan cip dan modul dalam bidang tenaga baru dan grid pintar. Syarikat ini secara aktif melabur dalam pengembangan teknologi interkoneksi yang selamat untuk menyediakan penyelesaian yang menjimatkan untuk pelanggan dalam bidang Internet of Things seperti grid pintar, kawalan industri, dan rumah pintar.

Gatesea telah mengeluarkan pelbagai produk seperti cip pembawa talian kuasa jalur lebar, cip mod dwi HPLC/HRF, cip transceiver tanpa wayar, modul pengatup cahaya cepat fotovoltaik dan modul pengoptimum fotovoltaik.

Lihat juga:Syarikat cip pintar CIX melengkapkan pusingan pembiayaan Pra-A

Khususnya, teknologi penindasan bunyi talian kuasa syarikat dan cip pembawa talian kuasa jalur lebar pintar teknologi penyesuaian penderiaan berkesan dapat menyelesaikan masalah ketidakstabilan komunikasi. Dana tersebut digunakan untuk pengembangan dan pengeluaran besar-besaran cip dan modul dalam bidang tenaga baru dan grid pintar.