Pembangun perisian dan sistem EDA X-Epic menerima pembiayaan Siri Pra-B bernilai ratusan juta yuan

Pada hari Khamis, X-Epic, pemimpin teknologi perisian industri EDA (Automasi Reka Bentuk Elektronik), mengumumkanBeratus-ratus juta yuan telah selesaiDalam pusingan pembiayaan Pra-B, pusingan ini dipimpin oleh dana di bawah Dana Transformasi dan Peningkatan Pembuatan Nasional.

Pusingan dana yang diperoleh ini akan digunakan untuk penyelidikan dan pengembangan teknologi perisian industri. Firma itu merancang untuk terus maju dengan mempercepat inovasi penyelidikan dan teknologi dalam generasi baru EDA.

Ditubuhkan pada bulan Mac 2020, X-Epic telah melancarkan pelbagai produk. Maklumat orang ramai menunjukkan bahawa ia telah menerima 6 pusingan pembiayaan, masing-masing bernilai ratusan juta yuan.

Pada 26 November 2020, X-Epic mengeluarkan teknologi simulasi baru dan penyelesaian penyesuaian yang dapat diprogramkan pelbagai fungsi berprestasi tinggi yang menyokong seni bina pengkomputeran domestik, menjimatkan sehingga 4 kali ganda kos.

Pada bulan November 2021, syarikat melancarkan empat produk: sistem pengesahan prototaip FPGA berprestasi tinggi HuaPro-P1, simulator digital domestik terkemuka GALAXSIM-1.0, sistem pengesahan pintar GalaxPSS, dan pemodelan peringkat Word domestik pertama yang dapat diperluas Alat pengesahan rasmi GalaxFV.

Lihat juga:Teknologi Tangen telah mengumpulkan puluhan juta malaikat dan pusingan pembiayaan Pra-A

X-Epic mengumpulkan bakat dalam bidang teknologi canggih industri EDA global. Syarikat ini komited untuk pembangunan generasi baru perisian EDA dan platform reka bentuk elektronik pintar. Produknya akan meliputi sepenuhnya keperluan pengesahan cip digital, termasuk sistem simulasi perkakasan dan sistem pengesahan prototaip FPGA. Menyediakan rakan kongsi dengan penyelesaian industri cip yang selamat dan boleh dipercayai dan perkhidmatan perundingan pakar.