Pembaca kod industri dan pengeluar sensor Sany melengkapkan pelaburan malaikat

Sany, pengeluar kod bacaan dan sensor industri, baru-baru ini menerima puluhan juta pelaburan malaikat,36krDilaporkan pada 20 Julai. Pelabur tersebut adalah Sequoia China Seed Fund, dan dana tersebut digunakan secara khusus untuk pembinaan kilang, pengurusan kawalan kualiti produk dan pembinaan sistem rantaian bekalan.

Sany ditubuhkan pada tahun 2019, dengan fokus pada pengembangan algoritma pemprosesan gambar dan reka bentuk produk membaca kod untuk tenaga baru, kenderaan, pergudangan, logistik pintar, robotik dan industri lain. Ia menyediakan pembaca kod industri DPM sejagat, pembaca kod industri berkelajuan tinggi dan berprestasi tinggi, dan modul membaca kod kos efektif.

Menurut data dari Grand View Research, pasaran pembaca kod global adalah sekitar 7 bilion dolar AS pada tahun 2021, dan dijangka mencapai 11 bilion dolar AS pada tahun 2028, dengan CAGR kompaun tahunan 6.7%. Asia Pasifik menguasai pasaran pembaca kod pada tahun 2020, dengan 40% bahagian pasaran global.

Menurut Zhang Suning, pengasas Sany, pembaca kod industri yang kini digunakan di seluruh industri pembuatan China masih merupakan jenama yang diimport. Trinity terus memperluas rangkaian produknya dengan pembaca kod sebagai titik permulaan. Berdasarkan algoritma penglihatan dan keupayaan reka bentuk perkakasan, ditambah dengan kelebihan kelajuan perkhidmatan perusahaan tempatan berbanding jenama asing, syarikat itu masih berpeluang untuk menjadi syarikat sensor penglihatan tempatan yang terkemuka yang dapat bersaing dengan pengeluar asing.

Kelebihan utama pembaca kod Trinity ialah ia menggabungkan rangkaian saraf dan algoritma tradisional. Setelah sejumlah besar latihan data, rangkaian saraf dapat abstrak ciri tekstur kod QR atau kod bar, dan kemudian menggunakan AI untuk mencari maklumat yang diperlukan secara kasar. Akhirnya, algoritma tradisional digunakan untuk pemeriksaan berkelajuan tinggi untuk mencapai kedudukan yang tepat dan meningkatkan kecekapan penyahkodan.

Lihat juga:Breton menyelesaikan pembiayaan Siri C bernilai ratusan juta yuan

Selepas pembiayaan, Sany akan mendirikan kilang di Nanjing dan Ningbo. Pada masa ini, syarikat itu berhasrat untuk bekerjasama dengan lebih daripada sedozen ejen, terutamanya di Timur China, Selatan China dan Barat.