OPPO keluarkan produk baru seperti Watch 3, Band 2

Pada 10 Ogos,OPPO mengadakan sidang media untuk melancarkan jam tangan 3 siri Band 2, Enco Air2i, Pad Air, dan pelbagai produk IoT baru, merangkumi empat pemandangan keluarga utama keselamatan rumah, pembersihan yang cekap, pencahayaan pintar, dan kesihatan harian.

OPPO Watch 3 Series

OPPO Watch 3 (Surf: OPPO)

Untuk tahun 2022, OPPO akan memperkenalkan siri Watch 3 yang mempunyai dua model iaitu Watch 3 dan Watch 3 Pro. Watch 3 Pro adalah jam tangan pintar domestik pertama yang dilengkapi dengan skrin LTPO, dan dilengkapi dengan skrin besar AMOLED 1,91 inci dengan lebar yang sama di semua sisi dan kecerahan ultra tinggi 1000nit. Dail jam tangan dan data pemantauan pergerakan boleh dilihat pada bila-bila masa tanpa mengangkat pergelangan tangan.

OPPO Watch 3 Pro menggunakan platform Snapdragon W5, yang membantu mengurangkan penggunaan kuasa peranti sebanyak 40%. Melalui teknologi hibrid 2.0 enjin berkembar UDDE, cip Snapdragon W5 dan Apollo4 Plus bekerjasama untuk memberikan prestasi yang lebih baik. Dalam mod pintar, jam tangan pintar menyokong jangka hayat bateri 5 hari, iaitu 25% lebih lama daripada generasi sebelumnya. Dalam mod pintar ringan, jam tangan menawarkan semua ciri kebanyakan jam tangan sukan lain, seperti panggilan Bluetooth, pemantauan sukan dan tontonan pemberitahuan, dan menawarkan jangka hayat bateri selama 15 hari.

OPPO telah menambahkan fungsi penyelidikan kesihatan vaskular ke jam tangan pintarnya. Sensor ECG + PPG dapat digunakan untuk mengesan keanjalan saluran darah setiap 30 saat untuk membantu mengesan sklerosis saluran darah. Dari segi sukan, mod tenis disesuaikan secara eksklusif, menyediakan lima titik data tertentu: jumlah tembakan, kelajuan ayunan, masa aktiviti, degupan jantung, dan penggunaan kalori.

OPPO Watch 3 dilengkapi dengan dwi chipset yang sama dan bertahan selama empat hari dalam mod pintar dan 10 hari dalam mod pintar ringan. Skrin AMOLED 1.75 inci mempunyai reka bentuk persegi klasik, mungkin lebih sesuai untuk pengguna dengan pergelangan tangan yang lebih kecil.

OPPO Watch 3 Pro berharga 1999 yuan ($297) untuk versi hitam dan 2,099 yuan untuk tali kulit coklat, berbanding 1,599 yuan untuk versi bukan Pro dan 1,699 yuan untuk tali kulit emas.

OPPO Band 2

OPPO Band 2 (Surf: OPPO)

OPPO Band 2 bersaiz 45.3 x 29.1 x 10.6 mm dan beratnya hanya 33 gram. Dilengkapi dengan skrin penuh ultra-jelas AMOLED 1.57 inci, menyokong 200 gaya dail dan lebih dari 100 mod sukan. Mod tenis profesional yang baru diperkenalkan yang dilengkapi dengan siri OPPO Watch 3 juga tersedia untuk Band 2. Mod e-sukan yang menuntut juga telah ditambahkan ke kumpulan ini. Jalur kecergasan itu dilengkapi dengan bateri terbina dalam 200mAh yang mampu bertahan sehingga 14 hari. Versi standard OPPO Band 2 berharga 249 yuan, sementara versi NFC berharga 279 yuan.

OPPO Enco X2 Update Version

OPPO Enco X2 (Surf: OPPO)

OPPO Enco X2 telah mengeluarkan enam kemas kini firmware sejak dilancarkan. Kemas kini Jun menyokong protokol LDAC dan serasi secara meluas dengan telefon pintar Android. Persidangan ini memperkenalkan pengalaman mendengar yang lebih baik. Sebagai tambahan kepada tiga teknologi utama pampasan kebocoran, pampasan saluran telinga, dan pendengaran yang diperibadikan, OPPO telah menambahkan algoritma yang dikembangkan sendiri. Pada masa yang sama, untuk meningkatkan keselesaan memakai dan mengurangkan kebisingan, OPPO sebelumnya telah memperkenalkan beberapa aksesori baru untuk pengguna OPPO Enco X2.

OPPO Enco Air2i

OPPO Enco Air2i (Surf: OPPO)

OPPO Enco Air2i menyokong jangka hayat bateri selama 28 jam dan dilengkapi dengan beberapa mod bunyi tersuai dan pembatalan bunyi AI untuk memastikan kualiti panggilan yang jelas, serta reka bentuk dalam telinga. Fon kepala dikuasakan oleh sel bateri 460mAh, dan setiap penyumbat telinga disokong oleh bateri 40mAh. Mereka berharga 149 yuan.

OPPO Pad Air Purple

OPPO Pad Air (Surf: OPPO)

Pelancaran ini juga memperkenalkan skema warna ungu baru untuk OPPO Pad Air. Bahagian atas monumen ini menyajikan matahari terbenam yang hangat, sesuai dengan bahagian bawah ungu yang besar dan elegan. Berbanding dengan dua skema warna lain-kelabu dan perak, model baru membawa penampilan yang lebih hangat. Selain itu, OPPO Pad Air menambah beberapa perisian baru, sementara kedai aplikasi kemudian akan mengemas kini kertas dinding dan fon dinamik agar sesuai dengan skema warna baru. Tablet bermula pada 1499 yuan.

Lihat juga:OPPO menjalin hubungan kerjasama dengan UEFA selama lebih dari dua tahun