Nita Motors dan BOE Varitronix melancarkan kerjasama strategik

Pada 4 Ogos, jenama kenderaan tenaga baru Hezong Automobile, Nita Automobile, bermulaKerjasama strategik dengan BOE Varitronix Ltd., sebuah syarikat paparan LCD. Kedua-dua pihak akan menumpukan sumber daya untuk menyebarkan konsol pintar dan penyelesaian yang berkaitan secara mendalam, dan memperkukuhkan lagi penyelidikan teknologi teras.

Zhang Yong, Ketua Pegawai Eksekutif Net Tower Motors, Suning, Ketua Pegawai Eksekutif BOE Varitronix (Sumber gambar: Net Tower Motors)

Sebagai platform perniagaan kenderaan global di bawah BOE Group, BOE Varitronix mempunyai kerjasama erat dengan Nita Motors sejak sekian lama. Seawal tahun 2018, kedua-dua pihak telah menjalin hubungan kerjasama yang stabil dalam bidang konsol pintar seperti papan pemuka automotif dan skrin kawalan pusat, dan telah mencapai kejayaan tertentu.

Model NETA S yang dihasilkan secara besar-besaran yang dibina bersama oleh kedua-dua pihak dilancarkan pada 31 Julai. Skrin kawalan pusat terapung 2.5-K ultra-besar dan ultra-jelas 17.6 inci yang dikembangkan bersama oleh kedua-dua syarikat dan dilaksanakan di NETA S akan menjadi skrin menegak dalaman terbesar dalam industri, membawa pengguna paparan dan interaksi inovatif dengan rasa teknologi yang hebat.

NETA S (Kredit gambar: NETA Auto)

Pada masa yang sama, skrin kawalan pusat NETA S menggunakan reka bentuk bingkai sempit, dengan titik paling sempit hanya 6.5 mm. Skrin itu sendiri menyumbang lebih dari 90%, memaksimumkan kawasan paparan, sementara bahagian paling tipis dari skrin kawalan pusat hanya 13.3mm, yang jauh lebih tipis daripada rata-rata industri 18mm.

Lihat juga:BlackBerry QNX untuk menggerakkan sedan elektrik NETA S China

Di masa depan, NetTower Motors akan menggunakan teknologi dan sistem produk BOE yang kuat dalam bidang paparan dalam kenderaan untuk membuat konsol pusat pintar yang lebih futuristik dan fiksyen ilmiah, dan kemudian terus membawa pengguna pengalaman memandu elektrik pintar canggih.

Prestasi Wangta Motors di pasaran China baru-baru ini sangat baik. Sehingga Julai 2022, Nita Motors telah menghantar sejumlah 173,145 kenderaan. Pada bulan Julai 2022, Nita Motors menduduki tempat pertama di antara pengeluar kenderaan tenaga baru dengan jumlah penjualan 14.037 kenderaan, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 134%, dan pertumbuhan tahun ke tahun selama 25 bulan berturut-turut, di mana 1,382 dijual di luar negara.