NIO menyesuaikan struktur organisasi perniagaan Eropah

Teknologi SinaIa dilaporkan pada hari Rabu bahawa ia telah belajar daripada orang yang biasa dengan perkara itu bahawa NIO telah mengeluarkan pengumuman untuk menyusun struktur organisasinya untuk pembangunan perniagaan di Eropah.

Chen Chen, ketua pembangunan perniagaan Eropah, dan pengurus besar lain di bahagian Eropah syarikat itu akan melaporkan terus kepada pengasas dan presiden NIO Qin Lihong.

Menurut pengumuman NIO, bekas jabatan peringkat pertama, Jabatan Pembangunan Perniagaan Global, telah dinamakan semula sebagai Jabatan Pembangunan Perniagaan Eropah dan masih akan diketuai oleh Chen Chen dan melaporkan kepada Qin Lihong. Jabatan yang dinamakan semula mempunyai sub-jabatan baru, termasuk Jabatan Operasi Pengguna Eropah dan Jabatan Pembangunan Pengguna Eropah, yang akan melaporkan kepada Chen Chen.

Chen Chen sebelum ini melaporkan kepada Ketua Pegawai Kewangan NIO Feng Wei. Orang dalam berkata syarikat itu mengiktiraf usaha pembangunan awal Feng Wei di Eropah. Syarikat itu bahkan mengatakan bahawa ia menganggap karyanya sebagai “sumbangan luar biasa” kepada syarikat secara keseluruhan. Sina Technology telah mengesahkan berita itu kepada syarikat itu.

Lihat juga:NIO memulakan operasi percubaan perkhidmatan perdagangan kereta terpakai

NIO telah menubuhkan R&D, reka bentuk, pengeluaran dan kemudahan komersial di 13 bandar termasuk San Jose, Amerika Syarikat, Munich, Jerman, London, England, dan Hefei, China. Berikutan Norway, NIO akan beroperasi di empat negara lain tahun ini: Jerman, Belanda, Sweden dan Denmark, menurut siaran syarikat.