NIO memulakan operasi percubaan perkhidmatan perdagangan kereta terpakai

Pembuat kereta CinaNIO Melancarkan Perkhidmatan “Jualan Langsung Pemilik” Kereta Terpakai Rasmi, menyediakan platform untuk transaksi kenderaan percuma antara pengguna.

Pada tahap ini, syarikat menyediakan perkhidmatan “pelepasan maklumat penjualan” dan “pemeriksaan kenderaan”, dan perkhidmatan” jaminan dana”, “jaminan lanjutan” dan “ansuran kewangan” sedang dalam persiapan.

Pada 3 Januari 2021, NIO melancarkan perkhidmatan kereta terpakai yang dikenali sebagai NIO Certified. Setahun kemudian, pada 3 Januari 2022, sebuah kedai pengalaman kereta terpakai NIO dibuka di Hangzhou. NIO kemudian membuka kedai kedua di Guangzhou pada 26 Februari.

Pengguna yang memohon melalui kedai pengalaman kereta terpakai dapat menikmati perkhidmatan seperti pengembalian tanpa bimbang selama tujuh hari, pelanjutan kilang asal selama satu tahun atau 30,000 kilometer, cerucuk pengecasan rumah 7KW percuma, penyelamatan jalan raya percuma seumur hidup, Internet Kenderaan percuma seumur hidup, dan penyewaan bateri BaaS.

Menurut aplikasi rasmi NIO, sehingga 26 Februari, sejumlah 164 kereta terpakai telah dijual dan 27 kereta terpakai telah dijual, termasuk ES8, ES6 dan EC6.

Lihat juga:NIO ET5 dilancarkan, penghantaran bermula pada bulan September

Menurut William Li, pengasas firma itu: “NIO tidak mengharapkan untuk menghasilkan banyak wang dari kereta terpakai rasmi, tetapi hanya keuntungan kecil. Yang paling penting, NIO ingin melayani pengguna tetapnya dengan lebih baik melalui perkhidmatan kereta terpakai rasmi. Perlindungan kepentingan terbesar penjual kereta.”