New Oriental’s DFUB menutup perniagaan tuisyen untuk pelajar kelas 12

Pada hari Isnin, beberapa media China melaporkan bahawa Dongfeng Bank, anak syarikat New Oriental,Telah memutuskan untuk menutup perniagaan tutor untuk pelajar kelas 12Zhu Yu, naib presiden Koolearn dan Ketua Pegawai Eksekutif DFUB, merancang untuk menyokong pendidikan di kawasan pergunungan dan terbelakang selama satu atau dua tahun, dan terus memberikan sumbangannya sendiri untuk kesejahteraan awam pendidikan.

Koolearn Technology berkata, tindakan itu selaras denganDasar “Double Down” Kebangsaan, sambil menambah bahawa syarikat itu dibiayai dengan baik dan akan dapat mengembalikan yuran pelajar sepenuhnya dan memberi ganti rugi kepada pekerja.

Hari ini, harga saham Teknologi Kuzhan adalah HK $4.75 sesaham, turun 14.57%, dan harga saham New Oriental Group mencapai HK $16.06 sesaham, turun 7.91%.

Lihat juga:Peraturan pemerintah semakin ketat, harga saham New Oriental Education menjunam

DFUB ditubuhkan pada tahun 2016 dan dilaburkan bersama oleh New Oriental Group dan Cool Earn Technology. Perniagaan utamanya adalah kursus langsung dalam talian, terutamanya untuk pelajar K-12. Platform ini menjadikan sumber pengajaran Beijing sebagai asas teras, dan menyebarkan kandungan dan perkhidmatan kursus ke bandar tingkat ketiga, keempat, dan kelima melalui Internet.

Menurut laporan kewangan yang sebelumnya dikeluarkan oleh Kuzhuan Technology, jumlah pelajar yang membayar untuk kursus penyiaran di bawah perniagaan K12 DFUB meningkat sebanyak 102% tahun ke tahun. Sehingga 31 Mei 2021, perkhidmatan yang disediakan oleh DFUB boleh didapati di 273 bandar di 27 wilayah di China.