New Oriental Education membina rantaian bekalan untuk siaran langsung

Institusi tutor Cina New Oriental Education sedang berusaha untuk membina rantaian bekalannya sendiri untuk saluran siaran langsung “Oriental Selection”, yang baru-baru ini berjaya dengan pengenalan dwibahasaSurat khabarMelaporkan pada hari Jumaat, memetik orang yang mengetahui perkara itu.

Orang yang disebutkan di atas mengatakan bahawa pertimbangan untuk membina rantaian bekalan adalah terutamanya untuk memastikan perkhidmatan purna jual dan kualiti produk, dan untuk mengurangkan kos. Matlamat syarikat adalah untuk menjadikan Eastern Select sebagai jenama, tambah sumber itu.

Pada 28 Disember 2021, New Oriental Education melancarkan platform penghantaran langsung Oriental Optimal, di mana syarikat itu terutama menjual produk pertanian. Pengasas New Oriental Education Yu Minhong berkata pada hari Khamis bahawa pertumbuhan saluran baru jauh melebihi jangkaannya. Pada 10 Jun, jumlah pengikut Oriental Optimal meningkat sebanyak 470,000, sementara jumlah pengikut pada 15 Jun melebihi 6 juta, dan kini telah melebihi 13 juta.

Penyiar langsung pilihan Dongfang dicirikan oleh pengajaran dwibahasa, menceritakan kehidupan, menceritakan sejarah, menceritakan kisah di sebalik setiap produk pertanian, dan berkongsi pengalaman mereka sendiri.

Walau bagaimanapun, pada masa ini, Oriental Optimal tidak mempunyai rantaian bekalannya sendiri, yang bermaksud bahawa kebanyakan jenama yang diusahakannya bertanggungjawab untuk perkhidmatan penghantaran dan purna jual. Sebenarnya, sebilangan pengguna baru-baru ini mendapati bahawa mereka telah membeli produk berkualiti rendah melalui saluran streaming langsung. Penyimpanan dan pengangkutan juga banyak mempengaruhi kualiti produk pertanian.

Lihat juga:New Oriental Education mengendalikan e-dagang langsung dwibahasa

Sebagai pemula dalam bidang streaming langsung, New Oriental Education mempunyai nisbah komisen yang rendah dan sebilangan kecil sampel yang diperlukan. Ini adalah strategi yang menguntungkan untuk mencari rakan kongsi dengan cepat dan menarik jenama pada peringkat awal. Rantaian bekalan yang dibina sendiri akan lebih menjamin kualiti produk pertanian yang dijual melalui salurannya.