Naib presiden platform media streaming China iQiyi Cheche meninggalkan syarikat itu

Che Che, Naib Presiden iQiyi, platform media streaming ChinaDan ketua studio YOH, mengumumkan pengunduran diri mereka dari iQiyi melalui akaun WeChat peribadi mereka pada hari Khamis.

“Impian baru akan bermula, tidak bermakna hari-hari yang lalu akan dilupakan. Lima tahun adalah satu tempoh yang panjang untuk dikenang seumur hidup dan bersyukur dengan segala-galanya,” katanya.

IQiyi mengesahkan berita itu dan mendedahkan bahawa Che akan mengejar impian keusahawanannya dalam bidang trend seni. Di samping itu, Che akan terus bekerjasama dengan iQiyi sebagai “perunding trend budaya” untuk membuat program muzik popular seperti “China Rap 2022” dan “Fourtry”.

Lihat juga:IQiyi memberhentikan pekerja dan mengurangkan kos

Che Che bergabung dengan iQiyi pada tahun 2017 dan menubuhkan YOH Studio, yang dikhaskan untuk budaya pop belia. Dia berturut-turut menghasilkan program hit seperti “China Rap” dan “Hot Blood Dance Troupe”, dan sebagai ketua penerbit, memimpin produksi siri seperti” I Am CZR “dan” Fourtry”. Pada 11 September 2017, Che Che dinaikkan pangkat menjadi naib presiden syarikat.