Morian menerima pembiayaan Siri B

Pada hari Selasa, Guangdong Morian Nanotechnology (Morian) mengumumkanIa telah menutup pembiayaan Siri BBernilai lebih dari 100 juta yuan ($15.7 juta). Ketua Pegawai Eksekutif Morion Zhao Hongzhong mendedahkan bahawa pusingan pembiayaan ini akan digunakan terutamanya untuk pembinaan barisan pengeluaran, penyelidikan dan pengembangan produk, dan pengembangan perniagaan.

Produk Morion merangkumi bahan graphene, produk pengurusan terma, filem superkonduktor mikro-nano graphene dan plasma, dan bahan konduktif tenaga baru graphene.

Melalui kerjasama dengan syarikat kimia terkemuka, Morion telah mengembangkan pengeluaran saluran paip yang lengkap, mengintegrasikan pengeluaran bahan mentah graphene ke dalam sistem pengeluaran kimia yang lebih besar. Aliran kerja syarikat membantu mengurangkan kos pengeluaran dan memastikan bekalan produk yang stabil.

Syarikat itu juga telah menubuhkan barisan pengeluaran dan pangkalannya sendiri. Lini pengeluaran pembentukan filem salutannya memulakan pengeluaran pada tahun 2019, dan pangkalan rawatan haba terletak di Provinsi Yunnan. Pangkalan pengeluaran lain boleh menghasilkan filem konduktif haba untuk produk elektronik.

Pada masa ini, filem konduktif termal graphene yang dikembangkan oleh Morion menunjukkan prestasi yang baik dalam petunjuk utama seperti rintangan cuaca, ketumpatan fluks haba, dan kekonduksian terma. Produknya telah dibekalkan kepada banyak pengeluar terkemuka, dengan kapasiti bekalan tahunan 1 juta meter persegi. Di samping itu, Morion juga telah memperluas pangkalan pelanggannya sambil melabur dalam pengembangan dan pengeluaran besar-besaran produk yang dapat digunakan dalam 5G, bateri tenaga baru, kenderaan tenaga baru dan bidang lain.

Lihat juga:HoteamSoft Mendapat Pembiayaan Siri C Hampir $63 Juta

Syarikat ini juga secara aktif meneroka bidang mewah seperti aeroangkasa dan bioperubatan. Morian mendedahkan bahawa dia telah bekerjasama dengan sekurang-kurangnya satu syarikat satelit. Satelit yang membawa komponen graphene Morion dijangka dilancarkan akhir tahun ini.

Ditubuhkan pada tahun 2015, Morian adalah syarikat bahan baru berteknologi tinggi yang mengkhususkan diri dalam aplikasi dan pengembangan bahan canggih berdasarkan graphene. Pada masa ini, firma tersebut telah menguasai pelbagai teknologi yang berkaitan dengan graphene dan memohon sejumlah paten antarabangsa.