Meituan meningkatkan perkhidmatan jaminan untuk pesanan perjalanan yang tidak digunakan kerana wabak ini

Meituan menyiarkan di akaun Weibo rasminya pada hari Khamis bahawa untuk membantu pelancong dalam pencegahan dan kawalan wabak seterusnya, syarikat itu meningkatkan perkhidmatan perlindungannya untuk pesanan yang terkena wabak untuk membantu hotel atau tiket dengan lebih baik. Keperluan untuk menukar atau mengembalikan wang.

Meituan mengatakan bahawa dari segi hotel, homestay dan tiket, syarikat akan melancarkan perkhidmatan baru untuk pesanan yang tidak digunakan dengan tarikh daftar masuk atau lawatan sebelum 31 Ogos 2021. Sekiranya pengguna tidak dapat sampai ke destinasi, pengguna boleh menghubungi perkhidmatan pelanggan secara percuma untuk memohon pembatalan pesanan, terutama hotel, homestay dan tarikan lain.

Lihat juga:Meituan akan melaksanakan panduan mengenai perlindungan hak kakitangan penghantaran makanan

Dari segi tiket penerbangan dan tiket kereta api, menurut notis yang dikeluarkan oleh Pentadbiran Penerbangan Awam China pada 3 Ogos, penumpang yang telah membeli tiket domestik sebelum tengah malam pada 4 Ogos dan tarikh penerbangannya adalah dari 4 Ogos hingga 31 Ogos, dapat bermula dari tengah malam pada 4 Ogos. Pengembalian wang percuma ke hari berlepas penerbangan.

Sekiranya penumpang telah meminta pengembalian dana sebelum tengah malam pada 4 Ogos, syarikat penerbangan akan memberikan perkhidmatan yang relevan kepada mereka sesuai dengan polisi mereka sendiri. Perkhidmatan pengembalian dan pertukaran tiket kereta api juga akan mematuhi dasar yang relevan dari jabatan kereta api.