Luxshare Precision menjalin kerjasama dengan Chery Group

Pengilang alat ganti kenderaan Luxshare Precision mengumumkan pada 11 Februari bahawa ia telah menandatanganiPerjanjian Rangka Kerja Kerjasama Strategik dengan Chery Group, termasuk rancangan untuk membentuk usaha sama dengan Chery New Energy untuk mengembangkan dan mengeluarkan kenderaan tenaga baru. Usaha sama itu juga akan menyediakan platform R & D, reka bentuk dan pengeluaran besar-besaran untuk perniagaan bahagian auto teras Luxshare Precision.

Luxshare Precision, yang disenaraikan di Shenzhen, menerima sejumlah besar tinjauan telefon dari pelbagai institusi pada hari Ahad. Dia mengatakan bahawa dalam kerjasama strategik ini dengan Chery, syarikat itu tidak membina kereta sendiri, tetapi bekerjasama dengan Chery untuk mengembangkan model pengeluar reka bentuk asli (ODM).

Luxshare Precision berkata, pihaknya sentiasa berusaha untuk menjadi pengeluar komponen kenderaan terkemuka dalam sektor automotif dan sentiasa mencari platform untuk menguji prestasi produknya. Kerjasama strategik dengan Chery dengan cepat akan meningkatkan prestasi produknya berdasarkan penciptaan model ODM.

Pada masa ini, projek yang berkaitan dengan perniagaan ODM telah dicapai dan akan dimasukkan ke dalam pengeluaran dalam tempoh 12-18 bulan akan datang. Luxshare Precision menyatakan bahawa ia akan menjadikan perniagaan syarikat kereta tradisional asing dan jenama EV pintar baru di China sebagai arah pengembangan utama usaha sama itu.

Usaha sama itu akan diketuai oleh Chery, yang mempunyai pengalaman bertahun-tahun dalam pembuatan kereta, dan Luxshare Precision akan memberikan sokongan dalam keseluruhan perniagaan dan pelanggan.

Lihat juga:Chery New Energy dan Cowarobot menandatangani perjanjian kerjasama strategik

Dari segi sumber dana untuk pengembangan usaha sama, Luxshare Precision menunjukkan bahawa berdasarkan platform pengeluaran Chery yang ada dan rancangan tenaga baru Chery di masa depan, dana yang diperlukan untuk model ODM di pasaran China dapat dipenuhi. Pelaburan utama Luxshare Precision akan memberi tumpuan kepada model ODM di pasaran luar negara.