Little Mead Jerman menjalin kerjasama dengan Vodafone

Bahagian Jerman syarikat teknologi terkemuka ChinaXiaomi menjalin kerjasama dengan gergasi telekomunikasi Vodafone, pernyataan Xiaomi pada hari Isnin menunjukkan. Kerjasama ini bertujuan untuk mengembangkan perniagaan peranti telefon pintar dan Internet of Things (IoT) kedua-dua pihak untuk mencapai pembangunan selanjutnya.

Xiaomi mengatakan bahawa pada masa akan datang, ia akan bekerjasama dengan Vodafone Jerman untuk membawa pengalaman pintar berkualiti tinggi kepada lebih banyak pengguna di seluruh dunia.

Ditubuhkan pada tahun 1984, Vodafone adalah salah satu syarikat telekomunikasi terbesar di dunia, dengan pelaburan di 27 negara dan kerjasama dengan pengendali telefon bimbit tempatan di 14 negara. Vodafone mempunyai sistem pengurusan maklumat perusahaan yang lengkap dan sistem perkhidmatan pelanggan, dan mempunyai kelebihan yang kuat dalam meningkatkan pelanggan, menyediakan perkhidmatan, dan mencipta nilai. Vodafone menubuhkan pejabat perwakilan di China pada tahun 2001 dan sebuah syarikat China yang bebas pada 7 Februari 2007.

Sebenarnya, seawal tahun 2020, Vodafone dan Xiaomi mengumumkan bahawa mereka akan bersama-sama memperkenalkan telefon pintar Xiaomi 10T Lite 5G yang dianggarkan ke rangkaian gigabit 5G Vodafone di 8 pasaran Eropah.

Lihat juga:Xiaomi dan Leica Camera mengumumkan kerjasama strategik jangka panjang

Xiaomi baru-baru ini mengeluarkan laporan kewangan Q1 2022, menunjukkan bahawa jumlah pendapatan dalam tempoh tersebut mencapai 328.3 bilion yuan (AS $51.6 bilion), peningkatan tahun ke tahun sebanyak 33.5%. Pada tahun 2021, penghantaran global dan bahagian pasaran perniagaan telefon pintar Xiaomi mencapai tahap tertinggi. Penghantaran global adalah 190 juta unit, peningkatan dari tahun ke tahun sebanyak 30.0%.