Lanli Energy mengambil puluhan juta yuan dalam pusingan pembiayaan malaikat

Penyedia perkhidmatan tenaga mudah alih China Lanli Energy mengumumkan pada 12 JulaiTelah menerima puluhan juta yuan dalam pusingan pembiayaan malaikat, yang diketuai oleh BlueRun Ventures. Dana ini akan digunakan untuk penyelidikan dan pengembangan, operasi komersial dan promosi koperasi produk penyimpanan tenaga mudah alih yang diedarkan.

Lanli Energy ditubuhkan pada tahun 2021 dan memberi tumpuan untuk menyediakan penyelesaian pengecasan kenderaan tenaga baru. Ia berusaha untuk mengintegrasikan bateri kuasa dengan peranti pengecasan. Rangkaian tenaga tenaga baru yang dinamik yang menggabungkan penyimpanan, pengisian, dan pemeriksaan tenaga optik yang diedarkan juga telah dibina. Perkhidmatan ini pada mulanya dilancarkan di Hangzhou.

Syarikat ini secara dinamik mengintegrasikan bateri simpanan tenaga dan cerucuk pengecasan ke dalam kenderaan. Apabila pengguna perlu mengecas kereta mereka, mereka dapat membuat pesanan pada program mini syarikat atau aplikasi rasmi, dan Lanli Energy akan menghantar kakitangan dan kenderaan untuk perkhidmatan pengecasan dari pintu ke pintu.

Kelebihan syarikat dalam peralatan perkakasan adalah terutamanya dari segi keselamatan dan kecekapan. Ia mengintegrasikan sistem seperti campur tangan kawalan suhu, pemadaman kebakaran automatik, dan amaran awal bateri “cloud + edge computing” yang digunakan oleh stesen janakuasa penyimpanan tenaga, dan juga menggabungkan mobiliti dan kestabilan.

Lihat juga:Hoosun melengkapkan pembiayaan Siri D

Mengandalkan lebih dari sepuluh tahun pengalaman pengumpulan teknologi dan data dalam bidang yang berkaitan, urus niaga ini mengintegrasikan sistem kembar digital bateri dengan enjin AI dan algoritma yang didorong oleh data sebagai terasnya. Ia menggunakan rangkaian saraf siri masa untuk melakukan anggaran parameter multi-dimensi ketepatan tinggi pada produk seperti bateri litium, supaya status produk bateri dapat dipantau dengan tepat. Ini dapat memastikan keselamatan pengisian, perlindungan risiko aktif, dan pengurusan potret pengguna bateri kereta.

Lanli Energy menyediakan pelbagai jenis perkhidmatan tambahan tenaga mudah alih untuk pemilik pelbagai kenderaan tenaga baru. Selain membersihkan yuran mengikut keperluan sementara pengguna, ia juga melancarkan perkhidmatan pakej berbayar.

Dengan perkembangan kenderaan tenaga baru yang kuat dalam beberapa tahun terakhir, pada akhir 2021, jumlah NEV di China telah mencapai 7.84 juta, dan kadar penembusan penjualan kenderaan penumpang tenaga baru telah melebihi 15%.