Kunci kereta digital OPPO untuk basikal elektrik Niu dan Segway-Ninebot

Syarikat elektronik pengguna China OPPO mengumumkan pada hari IsninPerkhidmatan kunci kereta digitalnya telah dinaik taraf dan kini serasi sepenuhnya dengan keseluruhan rangkaian basikal elektrik Segway-Ninebot.

Syarikat itu mengatakan bahawa keluarga telefon pintar OPPO Reno8 dan banyak model lain, serta jam tangan OPPO, dapat memperoleh pengalaman membuka kunci tanpa kunci dengan basikal elektrik Segway-Ninebot. Pada masa yang sama, kunci digital OPPO juga mula menyokong membuka kunci motosikal siri MQi2s dari Niu Technology.

Fungsi kunci kereta digital OPPO telah digunakan untuk banyak produk kereta, termasuk Model 3 dan Model Y Tesla, Xiaopeng Motors dan sebagainya.

Lihat juga:OPPO dan Tesla China melengkapkan penyesuaian kunci kereta digital

Pemilik kereta dengan model OPPO yang sesuai dapat dengan cepat menambahkan kunci kereta digital ke aplikasi “dompet” di telefon bimbit mereka. Setelah disiapkan, ia akan dibuka secara automatik ketika menghampiri kereta dengan telefon OPPO yang ditentukan, dan akan dikunci secara automatik setelah meninggalkan kereta, tanpa memerlukan kunci kereta fizikal.

Kunci kereta digital OPPO tersedia untuk model Find N, Find X5 Series, Find X3 Series, Reno8 Series, Reno7 Series, Reno6 Series, Reno5 Series, OPPO K9 dan telefon lain termasuk ColorOS 11.2 atau lebih baru.

Fungsi kunci kereta digital adalah sebahagian daripada Pelan Perjalanan Pintar OPPO. Pelan Perjalanan Pintar OPPO adalah satu set penyelesaian perjalanan sistem merentas terminal, senario penuh yang dilancarkan oleh OPPO. Terdapat lebih daripada 80 pengeluar koperasi, merangkumi pengeluar kereta, pengeluar kenderaan elektrik roda dua, dan pengeluar tingkat pertama. Dan penyedia perkhidmatan pelancongan. Dianggarkan bahawa pada akhir 2022, lebih daripada 15 juta perjalanan pintar OPPO akan disenaraikan.